Nä nu måste det hända nåt…

Hu vad less man är på halkan och isen, idag tog jag och gjorde en lov till paddocken och höjde på ögonbrynen när den visade sig vara bar, mjuk och fast, jippie idag blir det tömkörning.

Tekna var först ut, har tänkt på att tömkörning skulle passa henne men det har inte blivit av, vilken fena, skritt och trav på volt med bibehållen balans i båda varven, kan det vara så här enkelt. God energi i bakbenen och egen motor har hon ju men de brukar ha svårt travarna att hålla balansen i högervarv. Döm om min förvåning när hon trallade runt lika lätt och fint i båda varven och sänkte sig fint och verkligen stretchade ut överlinjen på slutet som hon aldrig gjort annat och ingen hets,det gick till och med att byta varv i skritt utan problem.

Tekna

Lite annorlunda arbete för Fair är bra, även hon som tre av de andra vi har i stallet är känsliga i munnen, vi har kört henne med Frisco Junebettet och det har funkat hyggligt men om man pratar om acceptans av bettet så skulle det kunna vara lite bättre men även det är bra träning i tömkörning att komma till bettet, starta och stanna. Testade Nova bettet på henne och det verkade falla i god jord.

Fair

Dom här två tjejerna imponerade på mig idag, då det mig veterligen var första gången med lite mer dressyrinriktad tömkörning. Fair hade lite bråttom från början men ganska snabbt lugnade hon ner sig och hittade en bra arbetstrav, hon hade lite svårare att böja sig i högervarvet men det var båda duktiga att hålla spåret och balansen och så småningom ledigt och avslappnat sänka sig. Det märktes på Fair att det var bra för henne hon har ju varit lite stressad men hon fann sig fort till rätta med detta och frustande mycket då så det var nog mycket spänningar som släppte.

Desideria var nog den som var trögast henne fick man jaga på lite ibland men hon jobbade på bra och även hon rör sig med bra takt och balans och bakbenen i samma kommun. Sen är det faktiskt väldigt trevligt att se hästarna från sidan, hur de rör sig ev avvikelser osv. Musse fick nöja sig idag med att stå i hagen bredvid och titta på.

Desideria

Tur man hann färdigt innan det började regna på riktigt, för nu regnar det minsann katter och hundar ute…