Wind of change

Har inte skrivit så mycket denna vecka men det har hänt en del och varit mycket att göra.

I tisdags bytte vi stall inte så långt från det förra direkt 10-15 meter kanske. Det känns väldigt bra, det lilla stallet vi varit i har varit bra för det är litet och lugnt men det har varit trångt och ganska tungjobbat, man ska springa upp och ner på loftet ned höpåsar och springa runt anläggningen för att blöta kraftfoder och selar och prylar på ett tredje ställe nu är det toppen att ha allt samlat, bättre luft och ljust och fint.

Hästarna var lite yra första dagen men sen verkar de trivas bra. Musse som vi alltid fått backa in i sin box går numera rakt in i sin box som en helt ”vanlig” häst utan att vara spänd. Desideria har fått en box lite på sidan om , hon vill ju gärna kunna vara lite i fred då hon inte är speciellt förtjust i andra hästar. ”Grabbarna Grus” dvs Zoot och Chip står bredvid varandra och Fair får vara lite i fred även hon och Tekna är bredvid Musse.

Så det har varit flytt av grejor,tvätt och städ blandat med träning och friskvård, har varit på Musse en del efter sist och hittat lite smått och gott.

Zoot har vi både kört och hittat en del smått och gott även på där som vi har grejat med ,han är en sån som vill stå lite under sig och en fullblodstyp av häst, behöver muskla på sig på ryggen och han var ganska sned i vagnen och men har lyckats hjälpa honom bra med att släppa spänningar i ryggen och jobbat med fasciaövningar så idag när jag ställde upp honom rakt så syndes det att nu har det börjat hända saker, en mycket snäll och tacksam häst för övrigt som har lite ”skönt” sving i steget. Ska bli intressant att se vad som händer.

Fair har varit riktigt fin och skötsam att köra och har faktiskt kört mycket ”tempoväxlingar”med henne, hon ska öka successivt och inte hoppa från 2ans växel till 5ans utan mjuka flytande övergångar och acceptera att man tar upp. (Påminner konstigt nog om dressyrarbete). Vi mätte henne igår och hon är 152cm, den lilla räkan men det var en gubbe hemma hos oss i Nolby när jag var liten som sade att ”krut brukar komma ur små förpackningar” så det kör vi på för krut verkar det finnas. Det är Tekna och hon som står för explosiviteten💣💥

Desideria är 165cm och väger 480 kg vi både mätte höjd och testade ett sånt viktband för häst i går.

So long, så länge 💜

Lillstallet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.