Alternativ träning

Det har ju regnat en del och det är toppen att det tinar men det är ju lite svajigt precis när man står mitt upp i den perioden. Dock är paddocken bar och började på igår med arbete på töm med ett gäng och har fortsatt idag. Det är roligt att se att de som normalt sett kan vara lite hetsiga nästan blir åt det lata hållet när det blir en annan typ av arbete.

T om Musse är lugn i tömkörning och han har idag fått arbeta med att mjuka upp sina bogar, en av mina favoritövningar från ridningen har jag fått hyfsad kläm på , fast på töm. Det brukar bli väldigt mjuka och fina av att helt enkelt ”flytta bogarna ”.

Det jag faktiskt blev lite förvånad över var hur jämnt och fint han jobbade trots att han inte är van att jobba på volter och kunde riktigt bra hålla balansen och energin. Formen lämnade än så länge lite övrigt att önska. 😉

Chippen var en positiv överraskning på töm, det är en stor rejäl häst så tänkte det kan bli lite jobbigt för honom men han kom till bra arbete efter en stund och trampade på fint. Sen är det roligt att se dem från sidan det är betydligt enklare att peka på rätt ställe att tex punktmassera när man ser dem på töm.

Tekna får ju gå med equibanden med i tömkörningen men kortare tid, jag gillar att hon blir så mentalt harmonisk när man jobbar på det här sättet.

Zoot behöver stärka upp sin rygg men han har inte svårt för sig och är mycket arbetsvillig.

Fair har jag gjort en intressant iakttagelse på , hon har ju blivit lugn och fin att köra och hon exploderar inte längre när man ökar farten men då det kan ”balla ur lite” är när man ska ta upp, hon hänger sig i bettet och blir lite grinig, hon är ju nyligen munkollad men det är lite samma känsla som ni vet när man rider en kalasökning i trav eller galopp men helt tappar övergången dvs styrkan finns inte riktigt där, har ju ett favorituttryck på svengelska ” Its not the fart thats kill, its the smell” ja det är inte ökningen i sig själv som är det svåra utan på vilket sätt det tar stopp. Så hon matas med övergångar ideligen, fram och komma tillbaka, sätta igång, bryta av. Mycket lugn och fin häst då , hon måste hela tiden vara fokuserad mycket bra hjärngympa, accepterande av bettet är inte heller så dumt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.