Helgens budskap..

Det blev dags att skriva något och det kom en fras till mig så tydligt, ”Var rädd om dig själv och din medmänniskor men gå inte omkring och var rädd”

Det kan vara lättare sagt än gjort när vi matas snart dygnets alla vakna timmar med Coronakrisens härjningar. Det är ju bra med nyheter men har hört många sista tiden som har jobbigt med att hantera all information som kommer i nyhetsflödet. Inte så konstigt rädsla dränerar oss på kraft.

Dagens första kort Fem i stavar handlar om utmanande situationer och jaa det kan vi ju minst sagt säga att vi befinner oss i men om man tittar lite närmare på kortet så ser vi människor i gemenskap som tillsammans försöker göra någonting och det är väl det som någonstans är det fina i denna ”kråksång” att människor faktiskt hur konstigt den än låter kommit varandra närmare, man hjälper varandra, inte närmare fysiskt sett men mera på ett annat plan genom omtanke och att man bryr sig , man vill hjälpa till. Det finns ju två grundkänslor, rädsla och kärlek och det är ju det ändå som visar sig här, man möter rädslan med kärlek.

Det andra kortet Walking Away handlar om att distansera sig och ja det har ju många gjort självmant, jag ser också en annan aspekt i detta att helt enkelt gå bort i från det som skrämmer dig, mår du inte bra av alla nyheter och du känner mycket oro så kanske du inte slaviskt ska följa minsta nyhetssändning.

Har du mycket tankar som oroar dig så finns det ett litet trick, avsätt en lite stund varje dag då du helt enkelt får oroa dig hur mycket du vill, tex 10 min men när tiden är ute då måste du släppa det och fokusera på något annat. Det kan fungera för ofta hör man ju att man inte ska tänka på det som oroar en och vad brukar det ha för effekt man kan oftast inte tänka på något annat, det är en kamp att hålla tankarna borta. Låt dem istället komma och titta på dem, ok så här ser min rädsla ut och jag är inte mina tankar, när tiden är ute… ok så nu skiftar vi fokus!

Hur gör man det då, alltså skiftar fokus? Här kommer nästa kort in:

Intuition

Många har ju fått mer tid hemmavid och passa på att kanske göra det där du viljat men inte hunnit, den där boken som stått i bokhyllan i tre år som du inte hunnit läsa som du tänkt ”det där får jag ta när jag har tid, sen…. detta sen det är nu . Meditation är ypperligt och nu när saker stannat av lite kan det vara en god idé att ta det lugnt och kanske till och med börja lyssna på din inre röst, den kan vara svår att höra till en början, den kanske viskar och den har varit svår att urskilja i allt brus. Att stärka sin intuition kan också vara bra med tanke på allt vi får höra, vad tror du på, vad säger din magkänsla och var kommer informationen ifrån som du får höra är det trovärdiga källor ?

Jag kommer under dagen med ett nytt inlägg där jag kommer dela lite tips till meditation om det är någon som är sugen att testa på.

Ni får alla ha det så gott så länge.💕🦄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.