Full fart, ”örn örn”och soldyrkande rävar.

Nu känns det faktiskt som det börjar röra på sig bland hästskaran… Lille Skutt (Tekna) har genomgått något av en metamorfos den här senaste tiden, hade en reparationsdag här i påsk och hittade en punkt på henne som hon blev väldigt arg på i ryggenoch hon hoppade upp med rumpan och skulle sparka men sedan tryckte hon sig emot väldigt mycket och sedan blev hon lite som en sådan där ragdoll- kattunge helt medgörlig och hon stretchade själv både höger och vänster bak i omgångar och var hur nöjd som helst. Hon har varit så ”gungig” i ryggen och travat hur fint som helst och vi har ändrat tillbaka från balansen som hon haft som hjälp ett tag, äntligen …

Fair har ju skött sig i intervaller och har fortsatt med ”skolkörningen hon är lugn och det flyter på och hon ligger bra i handen så nu har vi steppat upp, andra ska ju kunna köra henne än jag och det går ju inte att komma ifrån som gammal dressyrryttare så är jag den mjukare typen i nyporna som lätt anpassar sig så är det känsliga hästar så hittar vi ett sätt att fungera men jag kör ju inte lopp så hästarna måste fungera för dem som ska köra då och i tävlingssituation med mera spänning så försöker arbeta med det då att de ska hänga med på vad som än händer, man kan behöva ta upp kraftigare eller vad det nu kan vara utan att de ska tappa konceptet, helst….

Igår hade vi körhjälp och det var ju helt perfekt 3 st fick gå intervaller samtidigt, Chippen, Zoot och Desideria. Jajamän de är ju på lite olika ställen just nu men klart positivt på alla där de är just nu. Det är fler med andra ord som närmar sig banan.

Det märks att naturen vaknar till nu när våren kommer och ”amatörfågelskådaren” dvs jag fick ju veta häromdagen att det finns kungsörn i området och idag när vi var ute med Musse och Tekna så kom det en örn och slog sig ner i ett träd och betraktade oss när vi körde förbi, den var brun med gul näbb, har hört att det siktats havsörn också och har för mig de har gulaktig näbb, måste ju helt klart lära mig lite mer, tycker det är grymt spännande att se dessa djur på så nära håll.

Stora FinRäven som man ser lite då och då ute på träningsbanan blev nog lite less på mig häromdagen, den låg och solade en bit från tjärnen men mitt på vägen. Det var perfekt lä precis där och då kommer jag farande med Tekna och den måste flytta på sig och sen en stund senare kom jag med nästa häst och då låg den där igen, den började se lite less ut då när den lommade in i skogen för andra gången.

Havsörn
Kungsörn

Häftiga fåglar 🦅

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.