The Soundtrack of our lives…

Ja nu kommer det faktiskt ett inlägg helt fritt filosoferat om musik, vad har ni för soundtrack till erat liv om det nu vore en film,?just nu har jag låtar som förföljer mig ungefär veckovis, förra veckan rätt så otippat var det Fame på radion varenda gång jag knäppte på den, den här veckan är det Maria Magdalena, men det är ju tydligt att det är ett visst fokus på 80-talet.

Om man skulle fråga mig om vilken som är min bästa låt genom alla tider har svaret varit och är fortfarande Forever Young med Alphaville. Det är något med den som jag aldrig ledsnar på och det är en av de första låtar som jag minns videon till och jag minns att jag tyckte det var vackert ,ledsamt och magiskt på en och samma gång och då var jag inte gammal men det var nog det där programmet som fått kultstatus med åren , Bagen som jag såg videon och hörde låten , minns att mamma brukade titta på det. Så här på senare år är det några textrader i låten som jag tycker är bland det bästa som skrivits:

”Some are like water and some are like the heat.

Some are a melody and some are the beat”

För visst är det lite så det är en del människor är de som syns, tar plats, de kan vara de som vi ser som är framgångsrika, ansiktet utåt och sen har vi de som är ”beatet” det som verkar i bakgrunden som håller igång låten eller livet, de som man kan räkna med, de som alltid håller takten tex kvinnan bakom mannen eller varför inte mannen bakom kvinnan. Precis som en bra låt behöver båda delarna behövs de två typerna av människor också lika mycket i livet, det är det som är balans, yin och yang , you name it. I en tid där det är så viktigt att vara nån, bli känd och framgångsrik så tror jag det är viktigt att faktiskt komma ihåg att alla behövs, om du råkar vara just” melodin” eller om du är beatet spelar faktiskt mindre roll i det stora hela.

”It is nice to be important, but it is more important to be nice”

Vad har ni för Soundtrack?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.