En av de bättre dagarna…

Igår var det dags för The Last Zoot att ändra tävlingsovalen för första gången sen han kom till oss. Vi hade hittat ett lämpligt lopp med autostart på Bollnäs under en breddloppskväll. Alltid både svårt och spännande med en häst som man inte vet hur de är på tävling men det har ju varit en del galopper tidigare både vid start och i loppen så det kändes som bra idé med autostart och att få komma igång på rull.

Så himla trevlig häst att vara på tävling med, positiv och intresserad av allt men ändå lugn såtillvida att han käkade sitt hö och chillade mest. Jag tyckte han ”bröstade upp” sig lite när han väl kom ut på banan och visade sig från sin bästa sida i där han är nu. Käken har vi tagit bort då han är en del som Desideria vill gå högt med huvudet naturligt, vanligt öppet huvudlag och vanligt bett. Inga konstigheter med andra ord och så fint han skötte sig, det var roligt att se, och det bästa av allt så nöjd han var med sig själv efteråt.

Andraspår bakom bilen och var lite spänd + att en medtävlare körde lite snävt , och fick en förseelse för det men hur som helst redde de ut det och han höll sig i trav. Fick så småningom 3e par invändigt och han såg rätt så morsk ut där han låg, varvet kvar började framförvarande häst släppa ryggen och de åkte lite bakåt i fältet och när de väl kom ut i andraspår var det en till framförvarande häst som började släpa så då drogs de mer tillbaka men Zooten såg väldigt pigg ut och det var nog nära att han skulle kliva upp i vagnen framför , fint att se att de är gåvilliga, de övriga framförvarande hästarna hann ju rycka undan och skaffa sig några längder men han gick bra när han kom ut i tredjespår så han tog sig in på en femteplats ändå. Så bra att han fick ta sig runt på ett bra sätt och känna sig lite morsk till och med bitvis och få tempo i kroppen det kommer föra honom framåt.

Riktigt positivt med andra ord och jag är väldigt glad och nöjd med hur han har tagit åt sig av allt. Allt verkade bra idag också dagen efter och matglad och det är sådant som gör oss tvåbenta glad. 🤩🦄

En badpojke som var rätt intresserad av att hänga med och kika på loppet efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.