What a week….

Häromdagen när vi åkte hem från Bergsåker så fick jag till mig några rader av en sångtext och kunde inte mer än att börja skratta för hur det än är så har jag ett humoristiskt och ibland något ironiskt sätt att se på saker, här är texten:

Så det är lika bra att sluta drömma
Det går åt helvete i alla fall
För om man drömmer om Paris
Hamnar man på något vis
Likt förbannat i Hudiksvall

Pessimistkonsulten med Iggesundsgänget,

Näe nån pessimist är jag inte men ibland måste man hitta på saker för att lätta upp tillvaron lite när det går lite trögt.

Desideria var väldigt fin inför starten i Rättvik men det blev ju tokkörning där som hon var med i så det blev inget bra för hennes del, jag är mest glad över att hon pigg och glad och har ätit bra efter så det känns ändå ok, hur det blir och så kan ju inte jag påverka så mycket men istället är man ju den som oroar sig mycket för hennes väl och ve och det i sig kan vara nog så påfrestande. Det var riktigt synd för jag var så nöjd med att hon var så lugn och fin i värmningen, jag värmde själv och hon kändes perfekt tempererad, trots att hon varit borta ett tag.

Desideria och jag

Sen rullade det ju på och på Tors skulle vi göra ett försök med att kvala ”Chippen” han är ju inte så rutinerad på banan och nu finns det inte mkt provlopp heller att tillgå så man får göra det bästa av det som är, glädjande är att det är en schysst trevlig häst som gillar när det händer något och det är nog mest att han ska bli lite varm i kläderna. Han är är inte normalt sett galoppbenägen och gjorde en fin provstart , han är ju rätt så bekväm av men det blev lite snurr på honom när han fick sällskap, tråkigt nog slog nog premiärnerverna till när den riktiga starten gick och det blev ett rätt så hejdlös galopp, han är dessutom en väldigt stor herre så det blir lite svårt att hitta benen så han galopperade länge och var svår att få ner så det var trist , han blev inte diskad men han hamnade ju sedan lite i ingenmansland och då blir han ju rätt så lat tills han fick sällskap men då av de hästar som skulle springa betydligt saktare så näe det blev inget lyckat kval men som sagt det är inget nytt för en speciellt inte när de handlar om orutin, han fick ett jobb och öva så det är ju bara att va på det igen när tillfälle ges. Han var ju väldig stor och grov när han kom för några månader sen och idag när jag tittade ut mot hagarna så blev det som jag såg en ny häst därute, han har verkligen börjat forma om sig och slimmat till sig och som sagt en genomtrevlig och snäll häst, jag gillar bara inte när han hoppar på mina fötter. 🤪

Igår var det så Musses tur och nog kan man säga att det var ett tufft lopp för hästar mellan 160- 400 000 och Musse har 160 500 så det var en tuff propp för honom. Men den gentlemannen gör alltid så gott han kan, idag fick han prova utan skor och vilken skillnad det blev för honom och vagn med lyfteffekt. Hans rekord är satt 2018 1.15.5 över samma distans och startsystem och igår 9år gammal springer han 1.14.8, det var ett tufft lopp så han fick tyvärr inte med sig någon slant men vad kan man begära , han sänker sitt rekord med såpass mycket och han verkade nöjd själv , det värmer i hjärtat att se en sådan gammal uv så pigg och positiv och så ärlig.

Musse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.