Veckosummering och sommartips…

Finvädret står som spön i backen, tänk om det kunde vara så här jämt vad mycket enklare det skulle vara…

Desideria hade ingen bra dag på Bergsåker så det står vetcheck på schemat för hennes del. I övrigt är alla igång och det laddas för starter och kval. Det ska visst bli ”apvarmt” i helgen då gör mitt bästa för att fylla på depåerna på de som ska ut och tävla.

Det finns ju en del hästar som behöver ”tagga” ner lite och då behöver det inte vara negativt med lite värme, mjukare och smidigare brukar man bli också ..

Men häromdagen i skogen precis där alla trollsländor håller till låg ”Rävis” och vräkte sig i skuggan mitt på banan. Just då var jag på promenad med Desideria så vi gick på sidan dock kände väl sig Rävis ändå lite störd så han klev upp gick ett par steg åt sidan och när vi passerat lade han sig igen men huvudet mellan framtassarna och utstötte en suck som borde ha hörts ända bort till Ängomsbodarna.

Desideria har ju börjat samla på husdjur , för några veckor sedan hade hon en skogsödla inne hos sig och igår var ” Paddy” paddan därinne. Har sett en padda varje sommar sen vi flyttade till Wolmsta och jag läste någonstans att det finns paddor som kan bli uppemot 30- 40 år så undrar om det är samma 🐸 Har mest sett en padda inne i storstallet men nu har den även förärat oss med ett besök. Men det är lite konstigt att de här djuren väljer att gå in till Desideria hon är längst bort från dörren där de kommer in.

Men har man lite koll på Feng Shui så vet man att paddor symboliserar överflöd och lycka, man ska placera en trebent padda med ett mynt i munnen innan för dörren så att säga vänd in mot huset för att den så att säga ska hoppa in med lyckan och välståndet. Det finns alltså sådana skulpturer eller prydnadsfigurer . Så ok den här paddan var ju inte trebent och inga mynt hade han med sig heller men man ska ju undvika kontanter i dessa tider så han hade säkert VISA men han kom ju iallafall självmant, alltid något.

En pengagroda/padda

Det är faktiskt ett tips på presenter till födelsedagar/bröllop – you name it till de som redan har allt. Det finns mycket roligt inom Feng Shui tex ett par mandarinankor kan man ge bort som enligt traditionen drar till sig kärleksenergi till hemmet(utmärkt bröllops/inflyttningspresent).

Mandarinankor

De här fina finns på www. jigaia.se

Där kan man också läsa lite mer om dem, placering osv.

Ska ni läsa bara en bok i sommar så har jag ett tips.

5am club -av Robin Sharma (Munken som sålde sin Ferrari.

Robin Sharma är också med i ett kanonavsnitt i Framgångspodden så tipsar även om det.

Skulle vi få en innedag pga av dåligt väder så har jag en film, goda hästvänner och alla ni andra med för den delen att rekommendera Ride like a girl, finns bla på SF Anytime.

Inspirerande …ska inte avslöja nåt …

Något som också är inspirerande är en kurs i triggerpunktterapi för häst som jag hoppat på och har hunnit praktisera en del, därav också det blir lite långt mellan bloggarna. Övningsobjekt har vi ju stallet fullt så det är toppen.

Kan vara så jag glömt något tips nu som jag samlat på mig under de senaste veckorna men då kommer det vid ett senare tillfälle…

Trevlig helg ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.