Lååång helg…

Inte förrän igår natt 23.43 inträffade sommarsolståndet och även om det inte kommer märkas än på ett tag så går vi mot mörkare tider. Men vilken otrolig sommar det ändå varit såhär långt. På något vis var det väl lite det vi behövde, tänk om mitt i alla restriktioner om Covid -19 så skulle vi fått en sån där svinigt kall och regnig sommar där man missade finvädret som var typ en eftermiddag( i bästa fall) om man jobbade.

Jag har ju tidigare skrivit om lite olika djur som dykt upp i stallet nu under våren och igår fick vi ett till besök av något som iallafall inte jag sett förut, jag höll på och blandade mat i duschen och helt plötsligt såg jag en vit fjäril med svarta prickar ( en dalmatiner) med andra ord, strukturen på vingarna och dess huvudform gav mig känslan av att det var någon typ av nattfjäril och de brukar ju mest vara mörka till färgen. Bruna eller grå men en sådan här hade jag aldrig sett så jag var tvungen att googla…

Prickig tigerspinnare heter de och tycker det har lite av ett majestätiskt utseende . Det liksom vita luddet ovanför vingarna ser lite ut som det gör på en mantel.

Fjärilar är ju en mycket gammal symbol för en del olika saker i olika traditioner transformation, återfödelse och den fria själen. 🐛🦋Så det var ett vackert besök med andra ord och som Einstein en gång sa :

”Det finns endast två sätt att leva livet. Ett som om inget är ett mirakel. Det andra som om allt är ett mirakel.” Och jag håller definitivt på det sistnämnda.

Sen apropå djur så igår morse såg jag faktiskt nåt häftigt. Det kom en rultande andfågel med tofs på huvudet från sjön 🦆oöver vår gräsmatta och när han var nästan uppe vid altanen hörde jag ett rejält brak och Jappen hade nog legat på lur bakom knuten för han kom som skjuten ur en kanon farande 🐆 över altanhörnet och efter sjöfågeln som flaxade och lyckades så småningom undkomma kattens utfall med en hårsmån, tur det säger jag, Jappen hade ju säkert varit nöjd över den stora steken men tänk å hitta nå dyligt utanför dörren, för det brukar ju vara där de lägger sina jaktbyten.

Vi har ju varit ut till Lörudden i helgen och det var ju inte så längesedan jag skrev om paddor och Feng Shui och allt det där så kände jag var tvungen att dela med mig av denna, här har man tagit det hela till en helt ny nivå.

Sen tillslut måste jag dela med mig av min mammas konstnärliga alster som jag tycker är väldigt fina och som blivit väldigt populära och var och en är unik i sitt slag.

Morfar var ju fiskare i hela sitt liv och hade ju en fiskaffär i backen på vägen ner till hamnen ,Blockens Fisk . Tiderna har som sagt förändras mycket sedan dess men nog är det här Blockens Fisk i modern tappning…

🐟❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.