Stallmodebetraktelser..

Nu måste vi snacka lite stallmode med tanke på att det är sommar och varmt som bara f-n . Nu gillar jag ju värme så inget fel med det men det är ju det här med kläder, alltså jag har jättesvårt med att gå omkring i shorts när man ska arbeta istallet, man känner sig rätt så oskyddad på något sätt, detta brukar ju oftast de varma somrarna resultera i att man ser ut som kaptenen på kalkfartyget när det gäller färgen på benen när man väl får på sig kortbyxor. Trots långbyxor lyckades jag dessutom få en fästing på smalbenet i fjol, ve och fasa vilket äckel, tror jag blivit lite traumatiserad av detta är väldigt mycket på min vakt på det planet. Å sen då kortärmat på det, det vill man ju helst ha men för rätt många år sedan fick jag mig en rätt rejäl tankeställare vad det gäller det med och att rida eller för den delen köra, hade fått hem en häst från Tyskland som var väldigt snäll till en början (troligtvis trött efter resan) men efter ett tag började han göra väldigt snabba helomvändningar när man red ut och det tog två avsittningar innan jag lärt mig just att sitta kvar i den manövern och första gången i kortärmat skrapade jag upp armar och armbågar ganska rejält, kunde typ plocka grus ur skrapsåren i flera dagar och då tänker man lite, tänk om man får ett öppet benbrott, sommar och infektionsrisken på det , näe känns inte riktigt bra, red resten av sommaren i trekvartsarm och vid nästa ofrivilliga avsittning så klarade sig armbågarna helt ok. Men det där har faktiskt gjort att jag har väldigt svårt än idag till att motivera mig till att varken rida eller köra i kortärmat. Därav många tror man är tokig, man har ju fått en del kommentarer, fryser du eller… näe det handlar inte riktigt om det , en självbevarelsedrift om än i svettig form men det bjuder jag på….

Det värsta av allt tycker jag på sommaren är skor, man behöver ju egentligen stålhätta typ jämt, de flesta kan ju drumla till det när man går dem och när man fixar med de på gången är det ju ibland som målsökande missiler när det gäller att pricka på fötterna men det var ju det där med att skorna väger ungefär ett ton känns det som, de mer eller mindre kokar i skorna och kliar överallt och när man är konstant så varm om fötterna så blir de ju så trötta och ömma,näe Nobelpriset till den som kan göra superlätta skor som skyddar och andas.

Hästarna har inga problem med årstiden iallafall, de är nog skönt att slippa täckena som hänger med i övrigt större delen av året. Musse verkar vara i sitt livs form trots värmen( kanske tack vare) springer och kvastar i hagen emellanåt , det är bara ett aber och det är det att han inte har några poäng så han kommer inte med någonstans, typiskt. Fair verkar rätt nöjd med tillvaron förutom att den där ” poolen” dvs vattenbaljan är lite liten att bada i. Hon har försökt…

Det går en del salt nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.