Stabiliserat…

Ungefär så känns det som det blivit med sommaren dvs vädret är ungefär som det brukar vara vid svensk sommar, inget extra…

Rätt så behagligt är det iallafall när man åker på trav och igår var vi iväg med ”Grabbhalvorna” alltså Shippen och Musse till Hagmyren. Det blev en helkväll om man säger så då Shippen gick i lopp 1 och Musse i lopp 9. Men ingen stress iallafall.

Det har ju varit lite svårt att förbereda gröngölingar som inte tävlat förut när det inte varit så mkt provlopp så tex Shippen har helt enkelt fått lära sig vid tävling och det gör han verkligen. I första starten blev han spänd och ivrig och galopperade men igår gick han iväg i båda starterna trots att det blev omstart. Roligt att se honom och Molly har haft ”skönhetssalong” i veckan och verkligen trimmat allt som trimmas kan så han var mycket tjusig igår när han åkte iväg på tävling, nästan så man tänkte att ”wow vad är det där för pålle” oj det är ju Shippen.

Det var bra fart i loppet och han kördes försiktigt och hamnade rätt långt bak så det var inte så lätt att ta något på slutet men han skötte sig exemplariskt på alla sätt och sprang ändå 19.1 och ett godkänt lopp felfritt. En mycket bra träningsrunda (ClearRound) som han förmodligen lärde sig mycket av och som är stärkande på hans väg till att bli ”varm i kläderna” och fatta vad det hela går ut på. Grabbarna verkar trivas bra i varandras sällskap och det är ju perfekt att de kan åka up på tävling tillsammans, en äldre gentleman och lite mer oerfaren . De är verkligen grymt snälla och trevliga hästar att ha med sig.

Musse startade med tillägg men kom igenom fint och fick så småningom andra par utvändigt och det kändes ju fint då han inte alltför ofta varit bortskämd med bra positioner men det blev lite körning framför och den i dödens hoppade och Musse hamnade i dödens men han kämpade på så gott det gick och 4,5,6 i loppet hade alla samma tid men de två hästarna som kom utanpå honom tog honom precis på linjen så han blev 6a och fick med sig en slant. Så i det stora hela en bra dag och Musse har ju varit svår att få att äta och dricka på tävling men igår så åt han både hö och drack mashvatten så det var mycket positivt. Tror mycket det var ändå för att de hade sällskap av varandra och mer positivt var att ingen av dem verkade speciellt tagna och gick fort ner i andning efter loppen.

Shippen stylad och klar för avfärd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.