Me and the birds….

Ja det slog mig faktiskt att förutom hästar är det nog fåglar som är de djur som påverkar mitt liv mest på många olika sätt… Lite av en hatkärlek får man ändå säga…

Till att börja med har vi ju gråsparvarna vid stallet som vi bedriver evigt krig med, bara av den enkla anledningen att de vill in i stallet och vi vill ha ut dem ur stallet, de bär ju på mängder av virus och bakterier som inte är bra för hästar och har man haft x antal hästar som har haft en del mystiska infektioner genom tiderna så drar man åt sig öronen vad det gäller ”pippisar”.

Sen har vi ju ett krig vi bedrivit hemma med canadagässen som gärna lägger rejäla skithögar både på stranden och gräsmattan. Fast där måste jag ändå säga det varit rätt lugnt i år för ovanlighetens skull.

I måndagsmorse när jag kollade vattenbaljan ute i Desiderias så låg där en död kaja och flöt, men jippie, om den blivit offer för dagen innans oväder vet jag inte men som tur är har vi ju F10 som måste vara världens bästa desinficeringsprodukt, enkel att använda ofarlig och tar död på allt i bakterie och virusväg. Så började denna vecka… i fåglarnas tecken.

Det var ju den inte så roliga delen av fågleriet men sen har vi ju alla de vackra rovfåglarna som brukar synas till uppe på träningsbanan, de skänker verkligen en känsla av högtidlighet när man får se dem, så mäktiga. 🦅

I helgen tittade jag på en dokumentär om en flicka i Kazakstan som trots att det är ett arv som går vidare till sönerna fick lära sig att jaga med örnar, väl värd att titta på och så smart tonsatt med en av Sias låtar som bara passade så bra.

The Eagle Huntress heter filmen , ett tips till er som inte sett den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.