Håll i, håll ut

Så var det va… ungefär en sådan dag var det igår. Lyckan var ju fullkomlig här i veckan när jag fick veta att det skulle bli provlopp denna lördag, äntligen , provloppen är ju travets pay and ride så att säga, träning under tävlingsmässiga former och nog märks det att saker och ting blivit annorlunda under den här tiden vi haft covid 19 hängande över oss, tror aldrig jag uppskattat så mycket att få åka iväg på provlopp se lite andra hästar och folk.

Tekna fick beröm för hon var så fin och blank i pälsen och jag för att det förmodligen var jag som tog hand om henne så bra, av en riktig gammal trav-uv, ni vet de där gamla gubbarna som varit med i alla tider och som skrattar och skrockar så det hörs ända bort till publikplats, en sådan som pappa troligtvis skulle varit om han fortfarande hade hängt med.

Tekna var med i 1.40 provloppet och skötte sig mycket fint, så roligt att se henne hon är ju verkligen en sån fin liten häst och det finns så mycket i henne och man blir alltid nedslagen när det inte fungerar. Men vi har ju gjort en del ändringar sista tiden på både det ena och det andra och jag är superglad över att Molly börjat rida henne , det känns som vi är på rätt väg nu.

Sen var det bara att dra hem, käka , vila lite en stund för att sen dra iväg till Solänget med Chippen som skulle starta i sista loppet.

Chippen har ju för övrigt börjar kaxa till sig lite , mopsa mot Musse och leva lite smårövare på vägen ut till hagen om tillfälle ges . Men oj vad mycket som hänt med han bara sen han började starta, igår var den barnsliga ”pellejönsen” som bortblåst. Han stod och käkade hö i godan ro, spanade lite på loppen före och stod även och laddade koncentrerat. En riktigt världsvan kille liksom bara sådär. Det är en av de fantastiska sakerna med hästar, att få vara med och se deras utveckling.

Han var betydligt rappare igår redan i värmningen så det var lite synd att det var stökigt i voltmingen innan start, det är ju bara orutinerade hästar också så då är det mycket som kan hända. Han blev lite stressad och störd när väl starten gick så det blev en galopp där han lade bort ganska mycket men sen kämpade han på bra och tog sig in på en 6eplats , mycket bra jobbat.

Så i det stora hela en lyckad dag som blev lång så ja man gör rätt i att både hålla i och hålla ut.

Tekna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.