Betraktelser och fritt filosoferande…

Ja nu blir det lite blandad kompott mest för jag känner för att skriva om just blandad kompott. 🍒🍇🍓

Har provat de här flugmedlet i veckan och tycker det verkar funka bra, dessutom håller man inte på att få andnöd själv när man håller på med det heller vilken är en fördel, det luktar t om rätt gott.

He he Desideria har ju varit av det ”flegmatiska” slaget emellanåt och speciellt nu när hon inte varit igång men imorse så vaknade hon till, det stod en släpvagn där det igår inte stod någon så då blev det helt plötsligt lite fart på henne, försökte typ göra galoppvolter i grimskaftet så hon börjar bli lite mera på g, stolla. Jag kommer ihåg tiden innan hon började starta här i Sverige då kunde hon se rätt seg och halvslapp ut om det inte vankades arbete som hon tycker är roligt, kommer ihåg att jag fick en kommentar efter hennes första start på Bergsåker – Fin hon var hästen på banan reslig och travade fint man kan ju inte tro det när man ser henne härhemma för det mesta ser hon ju då ut som en hösäck… 😂 hur var det nu , det var väl det där om hunden och döma efter dess hår 🐩.

Hade en lite rolig fundering som hängt med ett tag kanske man skulle döpa stallet till Stall Andra Chansen, för det är ju ändå så att de flesta av hästarna i stallet har ju faktiskt inte lyckats så bra haft lite bekymmer antingen kroppsligt eller kroppsligt och de har fått lite av en andra chans med miljöombyte och lite annan träning eller rehabilitering ,vad de nu kan tänkas behöva, tex dressyr uppsuttet, i tömkörning eller t.o.m. för vagn, equiband är inte heller att förakta, en del behöver lugna promenader och en del behöver tuffare träning, Just nu är det många olika individer med olika sinnelag, storlek och kroppsform men de är spännande att se hur det alla ändras eftersom.

Har hunnit kolla lite mer på nya Tinas stamtavla och det är en hel del lika med Desideria, båda två är fallna efter en hingst som är avkomma till Viking Kronos,

Desiderias pappa är Gift Kronos efter Viking Kronos och som har Sugarcane Hanover som morfar.

Gift Kronos

Tinas pappa Triton Sund är efter Viking Kronos och även Triton Sund har Sugarcane Hanover som morfar.

Triton Sund , Tinas pappa, syns varifrån hon ärvt sitt huvud.

Desiderias morfar är den inte så kända Tant men han i sin tur är en avkomma till den mer kända Victory Dream. Victory Dream i sin tur är en avkomma till Valley Victory

Tinas morfar är Fill V som även han är fallen efter Valley Victory. Både Tina och Desideria har en rejäl dos Hoot Mon längre tillbaka 😳 där det skiljer sig mest är väl att Tina har ett franskt inslag på mammans sida och även lite ryskt blod. I övrigt finns det rätt mycket likheter i linjerna så eftersom Tina än så länge varit så snäll så väntar jag mig nästan lite av en personlighetsförändring där när hon blir mera hemmastadd, borde som vara lite frän, ska bli intressant att se iallafall.

Vid det här laget har man ju blivit van åtminstone några olika grader av stollighet. 🤯 eller ja ganska många …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.