Trial and error….

Lite så kan man ju beskriva dagen, provlopp med Chippen för att testa lite nytt och hur det funkar.

Trial and error dök upp i min skalle när vi åkte hem mindes jag det från lärarutbildningen och här är en rätt bra förklaring.

”Vid inlärningsförloppet elimineras undan för undan felaktiga eller ineffektiva beteenden därför att de inte leder till framgång. ”

Det är ju det som är så bra med provlopp att man kan testa saker under tävlingsmässiga förhållanden i stället för när det är riktig tävling för de plumparna finns ju liksom på pappret sen och man får dåligt med poäng och sen är cirkusen igång.

På pluskontot var en betydligt rappare pålle idag än senast, dock blev han för lätt fram och galopperade från start så den balansen kan vi ”hoppa över” men då vet vi det, Shippen är ju en både stor och rejäl häst på alla sätt och han är ju av naturen lite lägre fram än många av de andra vi både har och haft i stallet, därav att martingal är en av mina bästa vänner men behövs inte på Shippen. Så det är en balans att han inte blir varken för tung eller lätt fram. Men det var roligt igår att han sprang med spelade med öronen när han väl var i trav igen så han fick ett bra jobb och han svarade bra på att vara mindre dövad så i det stora hela fick man mycket information av det som var och som vanligt kommer det lite nya ideer om vad man bör hitta på härnest.

Tanken var att Tekna skulle gå provlopp också men vi lät henne stå över då hon först gick provlopp sen kval och ganska tätt inpå provlopp igen och hon har verkligen gått framåt och varit fin och framförallt mått bra och varit lugnare och så vill jag det ska fortsätta nu när vi är på rätt köl , det är också en balansgång att hålla henne på rätt sida. Det är så otroligt viktigt med henne att hon får känna sig duktig, hon vill så väl och så mycket så jag skulle vilja säga att det har blivit som lite prestationsångest för henne och alla former av beröm är det bästa hon vet så det behövs mycket av den varan för då skiner hon som en sol. I veckan som var hittade jag en rejäl muskelspänning på hamstring på henne och lite nya tekniker jag lärt mig på triggerpunktskursen kom väl till pass både där och på ett ställe bakom bogen där det blivit som en riktigt hård sträng men allt släppte och när jag kollade av det några dagar senare var det verkligen tip top. Hon är verkligen fin nu och jag ser att de där svåra ställena på ryggen där man önskat hon ska fylla ut lite där har det också börjat hända grejor.

Triggerpunktsmassagen har varit väldigt bra på Fair med, hon har lite kort och av naturen sänkt rygg och får lätt spänningar och inte alltid så god och tas med när man ska försöka lossa på sånt men det har funkat bra med triggerpunkterna.

Desideria är inte heller världens snällaste att massera eller göra Masterson på, vill ju gärna stampa på en fram vifta på bakbenen när man håller på med ryggen och oftast värst när man ska röra på diafragman men även hon har senaste tiden stått som ett ljus. Musse står för det mesta som ett ljus när man håller på men har en gammal muskelgrej bak på låret som han inte är särskilt imponerad över när man börjar bearbeta så även han kan visa lite humör ibland. Shippen däremot tycker typ allt är bra, ju mer desto bättre och Tina var lite misstänksam i början när man skulle göra något men hon har släppt ner garden ordentligt på kort tid hon är väldigt pratsam och gnäggar när man kommer numera.

🦄

En reaktion till “Trial and error….”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.