Upp och ner och en del ”flow” därimellan…

Det har ändå varit lite flow sista tiden i arbetet med pållarna… det har liksom rullat på och lite nya vägar stakas ut allteftersom. Det är lite blandad kompott, några startar några börjar närma sig och allt som allt jobbas det på. Idag var tanken vi skulle åka till Hagmyren med Shippen men han hade justerat sig lite så han fick vara hemma men inget allvarligt som det ser ut som så det blir nog ingen lång frånvaro.

Desideria känns väldigt bra såhär långt sådär verkar det vara fina fisken, Tekna har ridits lite i veckan och Shippen har innan fått börja träna lite med Equibanden. Tina har fått börja gå med arbetsselen och det blir nog bra, är rätt stressad och man har kunnat jämföra henne lite med en stretande spindel… ni som rider vet ju hur det känns när hästen vill gå i fyrtaktsgalopp när benen och hästens kropp håller på med två olika saker, benen är liksom frikopplade från kroppen och i kroppen finns bara motstånd, ganska så spänstlöst med andra ord man hittar liksom ingen distinkt takt, ungefär så kändes det första gången jag körde henne om det inte gick med full fart, det saknas styrka för de ska kunna röra sig med flow i kroppen och spänst insteget även fast det inte går 190 knyck. Men jag blir lika fascinerad varje gång man börjar med något nytt hur duktiga de är och vilken skillnad det ändå blir på dem fort, på Tina var det stor skillnad i hur uppskruvad hon var bara mellan första och andra passet.

Fair har fortsatt att sköta sig även om hon har lite ideer ibland, ena veckan är hon ett sto som springer omkring och småpinkar här och där och nästa är hon en gapande,skrikande hingst som slår med frambenen. Musse verkar trivas med att det är varm och skönt och har till och med haft lite race i hagen emellanåt.

Just det här med att lära sig och utvecklas är något som är väldigt viktigt för mig och örter och naturmedicin har alltid intresserat mig ( säkert varit häxa i nåt tidigare liv) och mitt senaste intresse att lära mig mer om är aromaterapi, tänk så mycket i våra liv som faktiskt är kopplat till dofter. Jag ska vid tillfälle dela en liten filmsnutt om just hästar och aromaterapi.

Ungefär såhär ser väl en vanlig dag ut när man har med många ston att göra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.