Lite om regndroppsmassagen…

Det var den amerikanske naturläkaren Gary Young som utvecklade regndroppstekniken på 1980-talet och den är baserad på hans forskning av eteriska oljor i kombination med traditionell läkekonst som han lärt av indianerna i Lakota Indian Nation i South Dakota, USA.

Metoden kallas för vitaflex, vilket betyder vitalitet genom reflexer. Man kan placera olika eteriska oljor på kroppens så kallade kontrapunkter, som finns på fötterna och längs ryggraden.

Elektriska impulser mellan fingertopparna och kontrapunkterna skapar en helande energi som följer nervsystemets vägar fram till de punkter där det uppkommit så kallade ”brott”i den elektriska strömmen.

Dessa avbrott kan bero på olika typer av energiblockeringar, som i sin kan ha orsakats av gifter, trasiga vävnader eller syrebrist. Detta kontroll-reflex-system omfattar både kroppen och sinnena och utlöser olika typer av spänningar, blockeringar och obalanser.

Vitaflex sägs härstamma från Indien eller Tibet för flera tusen år sedan, till och med innan akupunkturen upptäcktes. Med metoden korrigeras svaga, skadade områden och förhindrar därmed ytterligare skador och tillåter ett snabbare och mer effektivt tillfrisknande.

Oljorna som används är:

VALOR:
Innehåller rosenträd, blå renfana, frankincense och gran. Denna olja balanserar elektriska energier i kroppen.

TIMJAN:
Antiviruseffekt och kan hjälpa till med den mentala och fysiska återhämtningen efter sjukdom.

BASILIKA:
Bra mot magproblem, dåligt minne och mental trötthet, är dessutom muskelavslappnande och och kan vara verksam mot inflammation.

OREGANO :Antivirusegenskaper,och kan hjälpa till att balansera matsmältningen och stärka vitala delar av kroppen.

CYPRESS:Förbättrar cirkulationen, hjälper mot svullna leder, åderbråck och celluliter. Kan även lindra kramp och vara lugnande.

VINTERGRÖNA:
Kan hlälpa mot olika inflammatoriska tillstånd och lindra dem. Den kan dessutom hjälpa mot tinnitus och ledgångsreumatism

MEJRAM:
Muskelavslappnande, ger energi vid stress.

PEPPARMINT:
Antimikrobisk, bra för nerverna, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Pepparmint arbetar dessutom bra med andra oljor genom att skicka de andra oljorna framför

AROMA SEIZ:
Innehåller basilika, cypress, mejram, lavendel och pepparmint. Oljan är avslappnande och lugnande och skänker lindring åt spända, ömma och trötta muskler.

Regndroppsmassage för häst

Regndroppsmassagebehandlingen balanserar hästens kropp genom den milda massagen och applicerandet av oljorna.

Oljorna masseras in på rygg och kronränder samt på benens vitaflex zoner med vitaflex tekniken och oljorna droppas ca 15 cm ovanför hästens ryggrad. Därefter stryks de ut med fjädringsteknik som är väldigt lätta rörelser över ryggen och masseras mjukt in och då sätts en avslappnings och reningsprocess av hästens kropp igång som bl.a. kan hjälpa till att korrigera defekter i ryggradens kurvatur.

Det kan ha en positiv effekt på immunförsvaret och olika typer av rygg-nackbesvär, det är avstressande, och ökar välbefinnande och avslappnande.

Det kan också ha en positiv inverkan genom att öka cirkulationen, samt verka avgiftande från kemikalier. Hur länge resultatet håller i sig beror på hur kroppens syra/bas balans är.

Både 2-benta och 4-benta hästar upplever värme och ökad mjukhet i ryggrad, kropp och leder i flera dagar, som resultat av denna massage. Regndroppsterapin är en sätt att balansera ,rena och hjälpa kroppen att slappna av och känd för sin unika välgörande effekt.

Vad är då eteriska oljor?

Ja kort sagt kan man säga att eteriska oljor tillverkas genom destillering av buskar, blommor, träd, rötter, gräs och frön. Äkta, helt rena eteriska oljor är de mest naturliga och koncentrerade ämnen som finns och innehåller molekyler som är terapeutiska och kan tas upp av kroppen både via inandning och applicering på huden.

Personligen tycker jag det är rätt så fantastiskt vad naturen har att erbjuda och att det kommer från växtriket. Kunskap som fanns för länge sedan som tappats bort med åren, tänk på oregano tex det är väl för dem flesta något man nämner i samband med pizza.

Det är väl en en av mina passioner med att kunna hjälpa såväl 2-benta (vänner och bekanta)som de 4-benta jag har i min vård till bättre hälsa och välbefinnande om jag kan. Tacksam över att det här kom till min vetskap och Tack Terri❤️ och Alexandra❤️som har hjälp och sporrat mig att komma igång med det här för det är verkligen häftigt att se hur det fungerar och den känsla av välbefinnande som de skänker mottagarna.

Det brukar bli en och…
….annan grimasch

… eller spontana stretchövningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.