Gott och blandat…

Fast såhär när det börjar gå mot vinter, det är regn och det mesta är lerigt så känns det mest som det inte är så jättemycket gott i påsen utan mer blandat…

Tänkte jag skulle dela med mig av lite hösttips som förhoppningsvis piggar upp litegranna.

Apropå att pigga upp… det finns ju mycket man kan göra som sagt D- vitamin är hur viktigt som helst nu när solen för det mesta lyser med sin frånvaro och i övrigt finns det ju hur mycket tillskott osv för detta och det är svårt att veta vad som funkar och vi alla är ju olika.

Att vara trött och framförallt tappa fokus är något som jag tycker alltid blir mer påtagligt när den mörkare perioden kommer över oss och för inte så länge sedan fick jag ett tips från en hästbekannt som lever ganska mycket on the go med hästar och barn och hela baletten.

NingXia Nitro är ett naturligt kosttillskott som ger dig energi och stimulerar mental skärpa. NingXia NITRO är ett enkelt och praktiskt sätt att bli mer fokuserad och få högre fysisk prestanda.

Innehåller: Renat vatten, Nitrojuiceblandning från koncentrat (körsbärsjuice, kiwijuice, blåbärsjuice, acerolakörsbärspuré, svart vinbärsjuice, hallonjuice, jordgubbsjuice, tranbärsjuice), kokosnötsnektar, Nitro energiblandning (d-ribos, grönt te, kolinebitartrat, B3, B12, B6, extrakt från mullbär, extrakt från koreansk ginseng, folsyra, kaliumjod), naturliga smakämnen, pektin, xantangummi, Nitroblandning: vaniljolja (Vanilla planifolia), chokladolja, matéolja, grönmyntaolja (Mentha spicata), pepparmyntsolja (Mentha piperita), muskotnötsolja (Myristica fragrans), svartpepparolja (Piper nigrum), gojibärsolja

Har testat det nu ett tag och jag tycker det är kanon, man blir skärpt utan att bli stirrig (som iallafall jag blir utav för mycket kaffe). Dessutom mår jag bra, ingen huvudvärk eller problem med magen, alltid två markörer för mig när jag börjar med något nytt då jag är känslig. Energidryck är ju en typisk sån sak, först blir man stirrig och sen mår iallafall jag pyton, magen kraschar och sen blir det migrän.

Mycket praktiskt också en liten tub med energi som man kan ha i väskan och riva fram vid något tillfälle och bara klämma i sig då det behövs. Rekommenderas 👍

Vill man veta mer är jag behjälplig 🙂

Sen måste jag också tipsa om en bok som är fantastiskt intressant finns både som text och ljudbok.

Horses never lies – Mark Rashid , underbar bok som beskrivs såhär:

In ”Horses Never Lie,” acclaimed horse trainer Mark Rashid breaks new ground by challenging the longstanding belief that a person must become the ”alpa leader” in order to work with horses. Instead, ”Horses Never Lie” teaches you how to become a ”passive leader” a reflection of the kind of horse other members of a herd choose to be around and to follow. It s a must read for all horse owners who care about their horses and the kind of relationship they have with them.

Jag tycker det är väldigt intressant att utforska olika förhållningssätt i hästhantering och denna bok bjuder på många härliga historier också och det är enkelt och rättframt. Inte så knölig engelska heller.

Den boken fick jag alltså vetskap om i väntrummet på Bergsåkers hästklinik ( Så smart att ha den liggande där Tack för det 🥰)

Som av en händelse när vi var och kollade halsen på Queen D (Desideria) så fick jag sitta ett tag i väntrummet på kliniken och då fick jag syn på en bok som jag hann med att studera en bra stund och den var sprängfylld med bra tips och enkla förklaringar som borde passa hästmänniskor på alla nivåer, skulle vilja säga att den är ett klockrent julklappstips till hästägare och dessutom på svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.