” Nygamla ideer,” Best box och inspiration…

Ni vet ibland så ramlar saker bara över en inom ett visst område , det visst det som kallas synkronicitet och i en kurs jag gått under hösten har det handlat en del om chakran och sen har det varit färger, frekvenser osv och något som de flesta jag vet avfärdar som ” hokus pokus” helt enkelt och ja är man nu intresserad av en del hokus pokus så brukar det ju vara bäst att hålla det för sig själv för annars blir man lagd i samma fack som ”foliehattar”. Som sagt det brukar va bra att ligga lite låg när man går utanför boxen och apropå box, hur glad blir man inte då det visar sig att Best Box som nu blivit så populärt och gett så fantastiska resultat har jag förstått behandlar med olika färger och att de jobbar med att balansera chakran.

Med andra ord då börjar det bli accepterat, nu vet inte jag hur det fungerar allt som allt osv men jag blev jätteglad när jag såg att detta med chakran ingår, nu kan jag helt enkelt ta av mig foliehatten .

Alla har vi upplevt frustration över att tex det finns problem som är så svåra att komma till rätta med, man korrigerar, masserar och balanserar mat osv men samma sak tycks återkomma man masserar sig blå…. det är som något som sitter djupare som om finns ett grundproblem som man inte kommer åt det kan visa sig fysiskt men även mentalt och det är det som jag tycker är så intressant med chakran, synen på hästen kanske äntligen håller på att ändras, den är ju en energivarelse precis som vi är och ingen maskin och naturligtvis påverkas de av känslor och händelser precis som vi människor blir och är, det är väl inte för inte det finns något som kallas ”hästminne”.

Ja men hästen har ju så liten hjärna är ju det man brukar få höra när man talar om hur hästar är och vilket typ av medvetande de besitter.

Den medicinska tidskriften The Lancet publicerade 2007 en artikel om en man som till det yttre levde ett normalt liv, en tjänsteman med familj och barn, det var bara en sak som var häpnadsväckande med detta – hans hjärna var i stort sett obefintlig. Detta upptäcktes i samband med att mannen undersöktes för att hans vänstra ben blivit försvagat och de scannade hjärnan bland annat. Mannens hjärna bestod av vätska och tunna hinnor utmed skallen. Hans intelligens var normal och han hade levt ett normalt liv. Den här historien tycker jag iallafall belyser frågan om hjärnans storlek och vilken betydelse den har och ger en ett lite annorlunda perspektiv.

Det finns mycket vi inte ännu vet och nog har vi redan genomgått flera paradigmskiften i historien som innan de bevisades orsakade stort lidande för sina förespråkare för de verkade osannolika ( Galileo, Kopenicus etc) , många fick inte ens upprättelse under sin livstid utan betraktades som galna…vem vet var för slags paradigmskiften som ligger framför oss just nu i vår världsbild och uppfattning om människor och djur.

Einstein upptäckte ju att materia och energi är samma sak genom sin ekvation E=mc2. Människan tex består av ungefär 99,9 % rymd eller energi. Människokroppen är också omgiven av och uppfylld av en kropp av ljus som kallas den biofotonska fältkroppen.

Det är ingen ny upptäckt utan upptäcktes redan 1922 av Alexander Gurwitsch och detta gäller inte bara människor utan såväl växter som djur genomstrålas av ljus. Forskning om biofotonsk ljus visar att våra celler kommunicerar genom ljussignaler, fotonemmisioner.

Det är detta ljus som som oavbrutet är informationsbyråer och kommunicerar med våra ca 50 biljoner celler om vad de ska göra. När människans ljussignaler är koherenta dvs i fas med varandra är man i balans och innehar livskraft och hälsa, när de däremot är inkoherens och inte i fas med varandra så medför det själslig obalans och sjukdom. Det är mellan dessa ytterligheter som alla levande organismer rör sig.

Jag tycker det här med ljud, ljus, frekvens är mycket intressant och vad det gäller chakrabalansering så finns det ganska mycket man kan göra själv om man bara vet hur , det är inte (Rocket Science) tro mig , alla våra hästar fick en omgång förra veckan och det är verkligen intressant att se vad som kommer fram och det bästa exemplet var nog Tekna som inte alls varit lätt att handskas med i tävlingsmiljö och det fanns en hel del att balansera där och hon var ju helt annorlunda i söndags så mycket lugnare och mer harmonisk.

Det känns ju som det varit lite skrivartorka för mig ett tag men allt detta har inspirerat mig så tänkte dra igång en liten serie nu om chakran här på bloggen. Så jag hoppas det finns intresse.🌈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.