Vatten

Idag ska det passande nog handla om vatten, det har vi ju fått en hel del av den sista tiden och under de senaste åren har jag många gånger kommit i kontakt med en titel som ofta finns nämnd som referens men jag har aldrig kommit mig för att lyssna eller läsa förrän nu, The hidden messages of water- Masaru Emoto.

Lite kort om författaren: Masaru Emoto , en japansk affärsman, författare och pseudo-forskare som hävdade att mänskligt medvetande kunde påverka vattnets molekylära struktur. Hans bok 2004 The Hidden Messages in Water var en bästsäljare i New York Times.

Emotos revolutionerande forskning kring vatten har väckt stor uppmärksamhet runt hela världen. Masaru Emoto lyckades med konststycket att visa med sina vattenkristall-bilder vad sensitiva människor redan vet och homeopater har använt sig av sedan länge: vattnet har förmågan att ta upp information – redan en tanke, ett ord eller en känsla tas upp av vattnet och förändrar dess energi och kvalitet. Med tanke på att människan består av ungefär 70 % vatten kan man tänka hur mycket det kan påverka oss och inte minst när man redan talar om hur positivt tänkande och glädje påverkar oss och våran omvärld.

Som vanligt med sådant här så finns det inte så mycket översatt till svenska , vilket är tråkigt för en av Emotos uppgifter enligt honom själv är att dela med sig av denna kunskap och skapa en bättre värld.

Emoto’s experiments innefattar att utsätta vatten för olika ord, bilder eller musik, efter detta fryses vattnet ned och de undersöker de frusna vattenkristallerna mikroskop. Emoto hävdar att positiva ord och känslor, klassisk musik och positiva böner riktade till vattnet skapar vackra kristaller, medan negativa ord och känslor and grym eller negativt laddad musik, som tex heavy metal, skapar ”fula” kristaller.

Happiness
Unhappiness
Hope
Ugly
I can do it !
I can t do it!

Här är en bild tagen innan en bön i Uchi Lake, Oklahoma.

Denna bild är tagen efter bön i Uchi Lake, Oklahoma

Detta har fascinerat mig väldigt mycket och vi alla vet ju hur oerhört viktigt vatten är för oss alla, utan vatten inget liv men det sätter liksom en extra touch på det man vet och föder nya tankar om väldigt mycket och på vilket sätt vatten och inte minst vi själva och vad vi tänker, säger och uttrycker påverkar alla levande ting.

Om detta intresserar även dig finns här en länk till trailern för dokumentären Secret of Water- Discover the language of life.

Vatten, stan är full av vatten….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.