Join Up

Nytt år nya möjligheter eller gamla idéer blir som nya… har länge funderat på att dra igång med mera arbete från marken med Tekna och för rätt många år sedan var jag väldigt inspirerad av Monty Roberts och hans Join Up, mycket vatten har runnit under broarna sen dess och rätt mycket tappades bort på vägen, under förra året slog tanken mig många gånger att speciellt hon skulle definitivt behöva göra lite annat, rida och tömköra funkar ju men alltså Don Quijote ( jag) sittande på en vissa dagar i de närmaste eldsprutande känguruhäst under 160cm är ingen lyckad kombination balansmässigt, så har sneglat åt frihetsdressyr och clickerträningshållet.

Hon kan ju fara fram som en smärre tornado när hon är lös och springa fort oavsett gångart är ju favoritgrejen, så helst hade man ju viljat ha en rund korall (lite mindre)eller nåt att vara i men man får ta vad man har och idag körde vi vår första Join up övning och så roligt det var och som vanligt undrar man varför har vi inte gjort det här förrän nu men som farmor brukade säga:

-Sent ska syndaren vakna!

Plockade ihop spillrorna av det jag kom ihåg och började med det och jag ser framemot att vi fortsättningsvis får lära oss tillsammans, det tog verkligen ett tag innan vi kom dit vi skulle, mycket spänningar och en del energi att göra av med först men sen började tecken efter tecken komma på att hon började ”joina” och tillslut var det en mycket lugn och fin och fokuserad häst som kom in till mig och var uppmärksam och följde minsta steg, den hästen vill jag se mer av och jag hoppas vi hittar mer av den varan tillsammans.

Underbart att se hur hennes uttryck förändrades på den stunden och jihoo vad jag fick energi av detta, Magi i en paddock en söndagseftermiddag med minusgrader och en rosa himmel i skymningen det är grejor det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.