Nya verktyg…

Det är längre mellan skrivandet nu och det har såklart sina orsaker, jobb, hästar och utbildning, det tar sin tid. Något som jag hört pratas om nu är att väldigt många människor är rätt så trötta på det de gör och många har spirande idéer om nya saker men brottas med att våga ta stegen framåt. För vissa handlar det om att komma ut ur den andliga garderoben och så att säga visa vem man är eller vad man vill på riktigt.

Jag kan helt klart känna igen mig i detta, studerar man saker som de flesta inte vet så mycket om blir man lätt betraktad avvikande, konstigt nog… hela människans historia är ju full av individer som klivit utanför boxen och skapat nya förhållningssätt även om de från början kan ha tett sig märkliga för andra runtomkring.

Vi lever ju i en dynamisk tid med konstant utveckling och det finns så mycket intressant att lära och därför tänkte jag också börja berätta om olika saker jag börjat arbeta med för hästars väl och ve och vi börjar dagen till ära med Tuning forks therapy.

Man kan använda tuning forks för att skapa vibration, där den energin så att säga ger en läkande effekt genom att få muskler att slappna och lugna uppretade nerver.

Tuning forks har den dimensionen , vikten,och den generalla strukturen för att skapa en ren frekvens när den aktiveras. Det är både en visuell och fysisk upplevelse som utförs manuellt.

Tuning Forks används för avslappning och. Både kiropraktorer och massörer har funnit dem som utmärkta komplement speciellt före justeringar genom att de har en bra avslappnande effekt på exempelvis fascia men på ett skonsamt sätt. Utöver det så är det väl heller aldrig fel med en avslappnande feel good behandling för både kropp och knopp.

Tuning forks fungerar som en förlängning av dina händer utan att du behöver använda din kropp och dess kraft i traditionell massage.Behandlingen ger en mjuk massage med mjuka vibrationer som på ett skonsamt sätt tränger djupt ner och hjälper till att lossa på spänningar i fascian.

Många hästar som är väldigt spända och lite nervösa brukar uppskatta detta mycket, tror vi alla har upplevt hur olika hästarna kan vara vid massage eller beröring överhuvudtaget, en del vill ha mer tryck andra lite försiktigare och de här som kan vara lite svåra att komma in på livet tycker jag denna metod är otroligt bra.

Exempel på användningsområden

  • Alla områden som känns tighta, spända och ömma.
  • Akupunturpunkter som stimulerar meridiansystemet.
  • Där du känner att det finns ett behov av massage.
  • Som ett sätt att förbereda för traditionell massage eller kiropraktik.

Tuning forks har använts ett tag nu inom bodywork för hästar, i övrigt är väl det vanligaste användningsområdet för den att genom den exakta tonen och frekvensen används de för att stämma instrument eller för den delen inom fysiken. Har även bekanta som stött på dem på vårdcentraler. De finns i många olika frekvenser men då jag riktat in mig på arbete med häst är det just 64 hz som är frekvensen på de som jag använder.

I vårt stall är de väldigt populära i allafall håller man på med en häst så står gärna de andra och tittar och framförallt lyssnar. Det finns en hel del klipp på youtube om detta men jag ska försöka få till något eget och så småningom lägga ut , om det är någon som skulle vilja se.

🌈💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.