Vad drömmer du om ?

Nog är det så att med tanke på hur det ser ut just nu i världen så är det viktigt att hålla drömmarna vid liv… någon kanske drömmer om att resa och det har ju varit svårt länge och ingen vet hur länge det kommer vara så heller, någon kanske drömmer om ett speciellt jobb och det kanske inte heller är så enkelt även om man har ” rätt verktyg i sin låda ” så är ekonomin hos många företag ansträngda och det är inte lätt att få jobb. Många tror jag drömmer om konserter eller allmänna tillställningar eller varför inte sportevenemang men det mesta är påverkat av rådande situation. Det finns mycket som begränsar oss och därför tror jag det är extra viktigt med att hålla drömmarna levande.

Här kommer därför en liten tankeövning… om du kunde göra exakt vad du ville utan några som helst begränsningar i ekonomi, eller var du befinner dig vad skulle du då vilja göra?

Kom ihåg det finns inga begränsningar, jag vet det är svårt att föreställa sig…

För lite inspiration kan jag berätta om en vision som följt mig länge, jag har alltid varit intresserad av häst och har arbetat mycket med barn och ungdomar genom åren inom ridsporten men nu har jag helt varit borta från det i många år , en sak som jag ser är kur oerhört viktigt det är för unga att ha ett sammanhang , något att höra till och det är något jag önskar man kunde göra, jag har sett många människors transformationer genom hästeriet och vet vilka mirakler det faktiskt kan åstadkomma i en människas hela liv. Det är något som borde tas till vara på än mer. Nu rör ju jag mig i travets värld men är ganska övertygad om att det finns mycket man skulle kunna göra genom travsporten och jag tycker det är fantastisk med alla travskolor som finns runt i landet och de jobb som de utför.

Jag tror vi är många som i dessa tider börjat fundera mer över vad vi skulle vilja bidra med i världen och en sak jag tänkt på mycket är ett projekt för för att hjälpa många av de ungdomar som känner sig vilsna och i behov av något som kan ge dem ett sammanhang i tillvaron. Det är inte lätt att växa upp i dagens samhälle och man blir ibland matt över allt som dagens ungdomar brottas med, näthat och olika övergrepp genom sociala medier, klimatet blir hårdare och allt mer snårigt att navigera sig i. Stress och press redan i mycket ung ålder. Stress och pressen att prestera, se bra ut och i princip vara ” flawless” är ju fruktansvärd. Det kan vara tillräckligt svårt att lärs känna sig själv och veta vem man är och vad man vill ,utan alla pådyvlingar som finns överallt om hur man borde vara, vad man förväntas klara av och mycket mer.

Det känns som det behövs mycket mer balans i detta och det kan inte vara svårt att gå vilse som ung människa dessa tider och vill man dessutom vara duktig och prestera jämt och ständigt så är det lätt att tappa bort sig själv på vägen. Det finns så många olika varianter av förutsättningar och händelser som påverkar vilka som vi så småningom blir och något som verkligen påverkar mig mycket är att höra om alla dessa unga människors liv som går till spillo i världen av droger eller psykisk ohälsa.

Jag har ju arbetat mycket med ungdomar förr då jag vet att det inte alls är någon dans på rosor alltid men jag vet också hur otroligt givande det är när det sker framsteg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.