Lördag 29/5

Lördag fm och fantastiskt väder även om det börja blåsa på rätt rejält nu så här nära vattnet.

Idag bjuder jag på ett kort för dagen .

Dagens kort handlar om tillväxt , att ta sig igenom utmatningar att liksom elegant rida på vågen av livet, expandera ut uven problematisk situation, att blomstra genom att möta förändring.

Vad betyder personlig utveckling för dig?

Tillväxt, expansion, anpassning, succé eller att bli en bättre version av dig själv. Ett litet ord på vägen här är – du är inte din prestation, det är något som vi människor har väldigt lätt att glömma bort och samtidigt blir vi också ständigt påminda om vi behöver/ måste prestera för att duga i såväl andras som sina egna ögon och det skapar både press och dåligt mående hos många och det är därför det är så viktig påminnelse, du är inte din prestation, vi kan göra en lite jämförelse, du och en nära vän diskuterar något viktigt och det visar sig att ni har helt skilda åsikter i sakfrågan. Ni kan gilla varandra ändå och respektera varandras åsikter. Det är att skilja på sak och person, och det är precis det jag menar med att du inte är din prestation ( du är så mkt mer än det, alltid).

Vi vet aldrig hur många misslyckade försök någon gjort innan genombrottet( det är alltid bara genombrottet vi ser).

Följ din röda tråd, blir du osäker så fråga om hjälp, lyssnade på en podd för ett tag sedan med Jonas Gardell och han sa en sådan jättebra sak om just det här när man blir villrådig och inte riktigt vet vad man ska göra, det är liksom lätt att man frågar många och får tusen olika råd och till slut är man ännu mer förvirrad än man var innan, dessutom är det inte heller ovanligt att man får en massa råd man inte bett om ( vi har väl alla varit med om: Men Lilla gumman du får väl förstå att det ska göras såhär och såhär….. oftast av någon som inte har minsta inblick i helheten.

I vilket fall så sa Jonas något i stil med att välj ut typ 3 personer som du litar på , dessa kan du fråga om råd eller be kika på något du gjort och komma med synpunkter, övriga kan du strunta blanka f-n i, du är inte för alla och alla är inte för dig….

Att ta sig igenom utmaningar är att växa och det har du gjort massor med gånger men jag är säker på att du sällan ändå klappat fig själv på axeln för allt du faktiskt klarat av och det är ett råd idag, titta tillbaka på att du klarat av och beröm dig själv, de är de sakerna som gjort att du är den du är idag och det är det som gjort att du växt och att du är redo att möta allt nytt som väntar.

Trevlig helg 🌈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.