R.E.S.P.E.K.T , maskrosbrunch och lite extra värmande.

Först The Ark till Sundsvall och sen Desideria gör ett jättebra lopp för Michelle( dom trivs bra ihop dom där två) på Bollnäs … detta inom loppet av två dagar och helgen är inte slut ännu….Nationaldagen inleddes med en brunch (Maskrossallad) för Queen D.

Själv var jag nog mer inbehov av en sån här….

Det har varit tyst från mitt håll på hästfronten här i bloggen och ja det är väl inte så direkt att -På hästfronten intet nytt… utan mer att jag varit på eremitmode ganska länge och jag har velat testa och utvärderat det nya sakerna jag pysslar med i lugn och ro och speciellt när det är saker som man behöver ha lugn och stillhet i för att kunna hitta tilliten till sig själv och det man håller på med. Men hur det än är så är det tack vare Desideria och Teknas både problem och egenheter som en helt ny värld ändå har öppnat sig i vad som man faktiskt kan göra och lära sig, men ofta kännar ju sig lite ute på djupt vatten så man blir väldigt glad då när man som tex efter Elitloppet läser Redens uttalande om Att allt är energi eller för den delen höra om Best box och chakran och färgterapi.

Apropå energier så läste jag en väldigt bra liknelse häromdagen att för x antal hundra år sedan så visste vi inte mycket om virus och bakterier som påverkade kroppen , vi visste inget för vi kunde inte se dem, hygien var inget man bekymrade sig för man visste inte, så småningom kunde man få syn på de små gynnarna i mikroskop och man förstod samband med sjukdomar osv och sen skedde det en stor utveckling inom hur vi ser på hygien, skulle dock tro att det säkert inte var lätt för dem som började lägga fram dessa teorier att få något gensvar, en slags tröghetsprincip, det brukar väl ta ungefär 100 år att få till en beständig förändring inom ett område, kanske det dock går lite snabbare nuförtiden med tanke på det informationssamhälle vi lever i, det är ju helt sjukt egentligen, det är ju inte längesedan förfarandet var så att om man hörde om något man inte visste så mycket om så fick man ju masa sig till biblioteket , leta upp en bok i ämnet och hade man otur kanske inte just de biblioteket hade något matnyttigt i den genren och man fick beställa från annat bibliotek, det gick med andra ord rätt långsamt i jämfört med nu. Nu får du får ett uppslag om något och inom loppet av en minut har du sökt på nätet fått svar och du kan hoppa från en länk till en annan. Information till den stora massan är betydligt lättillgängligare nu.

Det blev ju en del sidospår nu men vad jag ville kom fram till är att det kan vara med energier precis som det en gång var med hygien, energi betraktas i nutid är som dåtidens bakterier och virus i det avseendet att vi inte är inte medvetna om det för vi kan inte se dem och allt som inte syns finns ju inte…..

Det är intressant ändå med energi, de syns inte för gemene man men jag är rätt övertygade om att vi alla är omedvetet medvetna om den, tror alla kan känna igen sig i att höra någon säga något eller utrycka något som ord där vi ändå känner att det som den människan säger inte harmonierar det minsta med vad dess kroppsspråk säger , du kanske inte alltid kan sätta ord på vad det är du reagerar på men du vet instinktivt att det som sägs inte är sanningen, ett annat exempel är när du kommer in i ett rum när det redan befinner sig människor och stämningen är sådan att du kan skära med kniv, ingen har sagt nåt men du bara vet att något inte står rätt till. Ett annat exempel är hur känslan av att vara dränerad på energi kan uppstå om du haft mycket negativt runt omkring dig.

Jag tror att så småningom kommer vi förstå mer av det hör med energier och kunna använda dess fördelar och framförallt förstå hur det påverkar på alla plan, allt runtomkring dig och även dina tankar är energi och det händer mycket inom den här sfären, healing har blivit mer efterfrågat och det kommer nya tekniker och fler och fler söker sig till alternativa behandlingar.

Tina har fått lite tid återhämtning, hon hjälpte ju Jouni igenom licensutbildningen och att springa provlopp i princip varje vecka och det är en prestation i sig bara det så hon var lite sliten men har fått tid att återhämta sig vilket hon ser ut att tacka för.

Tekna var anmäld för ett tag sen men i sista jobbet före starten kändes hon inge vidare så vi strök och bokade tid hos veterinären i stället, behandlad och vila , sen började magen krångla, det är inte lätt med förändringar för hennes del och hur glad är man inte då att man har Bemer om de får kolik/ förstoppning, det är en mycket bra hjälp. Tack Lars Åke Nordlander för att du upplyser och tillhanda kunskapen om detta till både oss tvåbenta och fyrbenta i närområdet.

I vilket fall är återbesöket avklarat så mycket bättre men ombehandling med korttidsprep och vi behöver inte komma tillbaka, -kör nu igång på riktigt, hon har varit som en liten ängel hos veterinären och skött sig exemplariskt men när vi kom hem hem sist så var det som hon dämt upp alla spänningar och all energi att hon fullständigt exploderade , som nån satt ett raket i svansen men sen var det bra.

Vilken helg det varit och de mest värmande( även om det är varmt i övrigt) var naturligtvis att se Desideria så som hon var igår, jag har mycket stor respekt för hästar och de ryttare som är inne i montevärlden, det är verkligen ett styrkeprov för båda delarna av ett ekipage.

Även om jag har ridit mycket i mina dagar så var det något helt annat men jag vet att stärka upp en häst och utbilda den för att klara ridningens påfrestningar är en ofantligt gediget arbete och då rör vi oss i helt andra farter, med ett helt annat muskelarbete, men som ryttare oavsett vad du håller med är din balans , följsamhet förmåga att vägleda men samtidigt inte störa avgörande och för det krävs det styrka, smidighet ,kondition och förmåga att hålla fokus.

All sorts hästracing är ju hästvärldens formel 1, och det finns väl få som är så sjukt tränade som formel 1 förare, det kan ju låta motsägelsefullt att man ska måsta vara vältränad för att köra bil men det ju inte bara….och man måste vara väldigt vältränad för att orka hålla en sådan koncentration klara av de påfrestningar som att vara formel 1 förare innebär. Vi fattar garanterat inte hur jobbigt det är och de flesta som inte ridit på riktigt brukar inte fatta hur jobbigt det är heller.

I vilket fall är jag är grymt imponerad av både de tvåbenta och 4 atleterna som utövar monte. Dessutom i ur och skur , från minusgrader till värmebölja. Har själv dråsat av hästen efter avslutat tävlingsritt i värmebölja och nästan inte vetat var jag varit, man har en förmåga att ta sig samman under ett tävlingsprogram, jag minns också att den hästen var som att rida ett sjöslag i travprogrammet och som krävde minutiös inramning i allt annars kunde man hamna lite var som…. fullt fokus och All in var det ända som gällde med andra ord och inte förrän efter sista hälsningen kände man hur ansträngande det var, knappt man tog sig av banan till häst.

Grymt nöjd iallafall med gårdagen för det verkligen längesedan det fungerade och det har varit så mycket med Desideria så man orkar inte ens tänka på hälften… så det finns mycket att vara tacksam över en dag som denna.

🌈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.