I det stora och det lilla…

Idag kom det något jag skulle skriva om faktiskt på Ica när jag var och handlade och jag förstod vad det ”handlade” om, det var mycket folk trots att det var tidigt på morgonen och det såg ut som många passade på att storhandla så här tidigt när det inte är förväntat vara så många ute.

Jag hade en korg med tja, rätt så många varor och det var en ganska rejäl kö ändå när jag väl var klar så det var bara att ställa sig i kön och kort därefter kommer ytterligare en och ställer sig efter mig i och han hade ganska fullt med grejor i sin korg, då kommer det en kille med endast en dricka och som man ser lite tappar modet när han ser den långa kön men han knatar iväg och ställer sig sist i kön om än något uppgivet, jag hör att den som han ställt sig bakom frågor om han bara ska ha drickan och erbjuder sig att släppa honom före och jag hör på rösten att mannen ifråga nog kommer från någonstans kring våran huvudstad, och tänker att ja det är väl något som är intressant om man bara tänker på trafiken när det gäller det här med tex blixtlåseffekten att låta varannan bil köra, de är ju något som de runt huvudstaden är betydligt bättre på än vad vi är här…. jag har ett bra exempel på det här när man kör i stan i rusningstrafik längs Bergsgatan , de bilar som kommer från anslutande vägar inifrån stan eller uppifrån typ Sidsjön är ju chanslösa att ta sig ut på vägen där det inte är trafikljus , de kan bli stående hur länge som helst , då jag kommer där och ser pärlbanden från alla hålla så händer det att jag ibland saktar ner lite till framförvarande bil och släpper ut en av de från sidan väntande , då finns de två scenarior, den som blir utsläppt blir jätteglad oavsett men de som är bakom mig blir antingen svinförbannad och tutar åt mig, vilket faktiskt är det vanligaste men då och då händer det att den, eller bilen bakom faktiskt också bromsar upp och släpper ut en. Otroligt …

Det var ett sidospår tillbaks till kön på Ica, jag säger också åt ”drickakillen” att han kan gå före och han blir jätteglad och sen vips har alla storhandlare framför mig också hakat på så nu är den någon förvånade ”drickakillen” längst fram i kön och redan i färd med att betala.

Intressant skådespel att bevittna en liten god gärning som gav ringar på vattnet och alla hakade på.

För ett tag sedan läste jag en text som just handlade om att vi som enskilda individer har mycket större påverkan på vår omgivning än vad vi förstår och det var en berättelse om en djupt olycklig människa som inte såg någon annan väg ut än att ta sitt liv men när hon i sin desperation går längs en väg för att ta sig dit där hon planerar att ta livet av sig så ser hon inte sig för antagligen för hon är så inne i sina mörka tankar och springer ihop med en men den personen hon springer ihop med en förbipasserande och denne ler mot kvinnan och frågar vänligt hur det gick . Den här kvinnan hade i princip gett upp allt hopp om mänskligheten och var väldigt ensam och djupt olycklig men den lilla akt av vänlighet som denna främling visade skingrade mörkret i hennes sinne och hon avbröt tanken på att avsluta livet där och då.

Har hört ganska många sådana historier om hur en liten akt av medmänsklighet, värme eller att någon bara bryr sig har radikalt ändrat något som var på väg att ske.

Det är något att tänka på, många av oss kan uppleva att det finns så mycket som är snett i världen och det plågar oss att se allt lidande genom våld, krig, korruption, svält osv sånt vi matas med via nyheter för jämnan och många känner en hopplöshet över att:

-Ja men man kan ju ändå inte göra något. Vi känner oss maktlösa inför allt som sker i världen och det jag ville få sagt är att , vi är mycket kraftfullare än vad vi tror, våra handlingar till och med dem vi är påverkar både människor, djur och situationer runtomkring oss hela tiden och vi vet aldrig vad som försiggår inom de vi möter eller på vilket sätt vårt sätt att vara eller det vi gör påverkar andra. Vi inspirerar ,visar vägen, ge råd om någon frågar och framförallt att vara de vi är och göra det vi tror på och lyssna på vår egen kompass. Hur många gånger har vi inte hört att om du vill förändra någonting i det yttre så måste du börja med dig själv. Det kan ju låta motsägelsefullt och ibland kännas hopplöst men att försöka förändra sin omgivning och kontrollera allt detta är väldigt svårt, inom oss själva kan vi dock välja hur vi tänker, reagerar på något eller hur vi bemöter eller ”tacklar” något och den makten har vi alltid oavsett så glöm inte det, du är alltid så mycket mer än vad du tror…

🌈💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.