Lördagens orakel

Det är mycket som händer i världen och vi ,befinner oss i en tid av Rise of the feminine jag tycker är svårt att översätta men vi kan säga att det feminina är på väg att få tillbaka sin kraft efter en låååång tid av att vara dominerad.

Därför valde jag idag ett lek som heter just

The Divine Feminine för att se vad dessa kvinnor har att säga till oss just idag.

Dagens kvinna är Ariadne som representerar den kärlek och det stöd som vi finns för oss när vi vågar vara modiga.

Ariadne är känd både som en grekisk gudinna och som en människa, dotter till Kung Minos av Kreta.

Hennes far gav henne en uppgift att vakta en labyrint där sju människooffer gjordes vart sjunde år för att blidka Minotaurus som bodde i labyrinten.

Minotaurus hade huvudet av en tjur och en människas kropp. Han levde på dem som förvillade sig i labyrinten. Ett odjur med andra ord.

Ett år dök en modig man upp vid namn Theseus och gav sig in i labyrinten för att göra slut på Minotaurus och för att en gång för alla få slut på människooffren. Ariadne föll handlöst för honom och gav honom ett svärd att kunna döda odjuret med och ett garnnystan så att han skulle kunna finna sin väg tillbaka ut ur labyrinten och inte gå vilse.

Ariadnes kärlek och stöd till Theseus ändrade historien, han lyckades med sitt uppdrag och många liv som annars skulle gått till spilla skonades.

Ariadne är en symbol för hopp och den gudomliga assistansen och steg för steg processen när vi kan ta oss igenom en svår tid eller situation.

Hon hjälpte Theseus för han hade modet att vilja åstadkomma en förändring att bryta ett mönster av skoningslöst vansinne, han var villig att göra det som krävdes. Hon försedde honom med de verktyg han behövde för att genomföra detta. Han lyckades tack vare henne och hon hjälpte honom på grund av att han visade mod och beslutsamhet att genomföra detta.

Hennes meddelande är att mod på något sätt alltid blir belönat. När vi söker en lösning på ett mönster vi befinner oss i men som inte längre tjänar oss kan det kännas svårt och som man har gått vilse eller att vi inte kan finna vår väg ut ur den situationen men det kan vi, vi kan lita på att vår själ och vår inre röst vet och att vi kan få vägledning om vi bara tar oss tid att lyssna.

Aradne vill att vi ska stå i vår kraft och vara modiga så hon kan känna kärlek för våra handlingar, hon är både en gudinna och en människa så hon förstår rädsla men hon vet också hur mycket kraft vi har inom oss.

Avslutar med ett citat som jag tycker passar väl in i sammanhanget.

”Life bends for the courageus”

Hoppas ni har en fin lördag 🌈

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.