Till alla dom…. som ska höra đŸŒˆ

Det hÀr mÄste du skriva om, det kom en ingivelse igÄr om nÄgot jag mÄste skriva om och antagligen Àr det för de Àr nÄgra som behöver höra det. Det kan ju vara sÄ att nÄgon snappat upp att jag nÀmnt Rebecka Campbells arbete fler Àn en gÄng. Hon har bland annat skrivit böckerna Feminin kraft och Ge ljus Ät din inre kraft.

Mycket av de hon skriver Àr mycket rakt pÄ sak hur kvinnor i vÄr generation upplever saker och mycket av de saker som man upplever som utmaningar, kÀnner igen sig i men ocksÄ hur man kan hantera det.

Jag har fÄtt den kÀnslan att det Àr mÄnga som kÀmpar dÀrute och att det behövs nÄgot upplyftande.

Som sagt vi rör oss mot en tidsepok som Vattumannens tidsĂ„lder och det ska dĂ„ att sĂ€ga bli bĂ€ttre tider, enkelt uttryckt. Det maskulina har dominerat vĂ„ran vĂ€rldsarena under oerhört lĂ„ng tid, det fanns en tid före allt detta dĂ€r de feminina vĂ€rdena skattades högt, intuition, vĂ„rdande osv det Ă€r dock inte nĂ„got som nĂ„tt sitt rĂ€tta vĂ€rde pĂ„ mycket lĂ€nge vilket inte Ă€r speciellt svĂ„rt att se om vi tĂ€nker pĂ„ sjuksköterskor, lĂ€rare, förskolelĂ€rare osv. Det ska det bli Ă€ndring pĂ„ i den nya tiden har jag hört. Hoppfullt 🌟

Det finns nĂ„got jag vill kalla en kvinnlig utmattning i som finns i alla Ă„ldrar. Som barn ska vi vara duktiga tjejer i skolan, gĂ€rna hĂ„lla lite ordning och helst ha massa aktiviteter pĂ„ sidan om som vi kan vara duktiga pĂ„, nĂ„gon som kĂ€nner igen sig? Vi precis som alla andra matas med att man mĂ„ste jobba hĂ„rt för att komma nĂ„gonstans. Det hĂ€nger med oss ocksĂ„ sen hela livet. Produktivitet, effektivitet, ja ni vet….

De flesta jag kÀnner som hÄller pÄ med hÀstar har ju ett oerhört driv att vara duktiga pÄ allt , ta ansvar fÄ ihop alla bitar av livspusslet. Man vill ha kontroll pÄ typ allt och det Àr svÄrt att slappna av och ibland kÀnns det som att vi mÄste vara lite bÀttre alltid för att komma till iallafall samma nivÄ som vÄra manliga kollegor oavsett vart vi Àr och vad vi gör.

Vi har vÀldigt lÀtt att fastna i fÀllan av att vara sina prestationer. HÄller man pÄ med sporter, idrotter ja Àven hÀstar Àr det en verklighet man befinner sig i varje dag, man jobbar mot nÄgot, man utför nÄgot , utfallet blir bra eller dÄligt och det Àr utgÄngspunkten för vad man sedan jobbar vidare pÄ. I den vÀrlden vilket jag i den största delen upplevt genom hÀsteriet , rid eller trav Àr det verkligen lÀtt att hamna i just det, du Àr din senaste prestation. Det finns liksom inte direkt mÄnga mjuka vÀrden dÀr. Det Àr inte jÀttekonstigt att vi blir trötta ibland, det mesta av vÄr tillvaro Àr faktiskt krav och prestationsstyrd och hÄrdast att driva pÄ Àr faktiskt ofta vi sjÀlva Àven om det ÀndÄ ofta Àr beroende pÄ att det Àr nÄgot vi vill kunna visa upp utÄt för att sÄ att sÀga duga i vÄr omgivning.

Det Ă€r jĂ€ttelĂ€tt att fastna i att vilja kontrollera allt för att saker ska gĂ„ sĂ„ bra som möjligt hehe hĂ€r har jag ett bra exempel, du kontrollerar utfodringen i minsta detalj och trĂ€ning, ohoj Ă€r vĂ€dret dĂ„ligt pĂ„ med tĂ€cke sĂ„ det inte blir ömma muskler i ryggen och sen var det de dĂ€r sakerna du mĂ„ste hĂ„lla efter och massera sĂ„ inte musklerna blir korta och sen har du gjort allt du kan, kontrollerat allt du kan och sen blir ditt ekipage pĂ„körd i första svĂ€ngen eller vad som helst, inget du kan pĂ„verka eller kontrollera, hur gĂ€rna du Ă€n vill , rĂ€tt mĂ„nga som kĂ€nner igen sig antar jag….

En annan sak jag tror de flesta ocksÄ kan kÀnna igen sig i Àr nÀr man helt enkelt hamnar i oflyt, dvs ingenting gÄr ens vÀg och allt som kan gÄ fel gör det ocksÄ och vad gör vi dÄ, jodÄ dÄ brukar vi ta fram den dÀr extra reserven med kraft för att jobba Ànnu lite hÄrdare, gÀrna överjobba för det Àr sÄ vi blivit lÀrda att man gör, ofta resulterar det i att vi blir rÀtt knÀckta och vi börjar ifrÄgasÀtta varför i hela friden hÄller jag pÄ med detta, energilÀckaget hÀr Àr ofantligt.

För nĂ„gra Ă„r sedan sa en alternativbehandlare inom TCM att de allra mest utbrĂ€nda mĂ€nniskor som finns som pĂ„ nĂ„got vis lyckas hĂ„lla sig flytande och som absolut inte förstĂ„r heller att de Ă€r utbrĂ€nda Ă€r just hĂ€stmĂ€nniskor, och jag tror det ligger mycket i det, det Ă€r en sak att gĂ„ hem frĂ„n ett jobb dĂ€r du kanske sitter i telefon en hel dag mot ett jobb dĂ€r det Ă€r sĂ„ att nĂ„gon inte fĂ„r mat om du inte kommer…

Som vanligt blev det en rÀtt sÄ lÄng utlÀggning det hÀr och vad vill jag dÄ sÀga.

Jo till alla ” overachievers” och ni /vi som kĂ€mpar, ibland Ă€r det bĂ€ttre att backa lite nĂ€r de kör ihop sig, slĂ€pp taget lite och se vad som hĂ€nder, det Ă€r svĂ„rt att komma i ett ”receivemode” nĂ€r man hela tiden jagar pĂ„ framĂ„t, det Ă€r dĂ€r den feminina aspekten kommer in, den som vi för lĂ€nge sedan glömt och lagt bort nĂ„gonstans dĂ„ allting nu förtiden handlar om att gĂ„ framĂ„t, armbĂ„ga sig framĂ„t, rentav kĂ€mpa till sista blodsdroppen. Att backa av lite reflektera kan ge mĂ„nga insikter, kanske ser du inte heller att du har mĂ€nniskor runtikring dig som bĂ„de vill och kan hjĂ€lpa för du har fullt fokus pĂ„ din egen batalj.

Kanske fÄr du syn pÄ nÄgot nytt , nÄgon ny riktning och kanske Àr det nÄgon som försöker sÀga dig nÄgot och om det blir lite mer stilla sÄ du kan höra , din egen inre röst till exempel. Oavsett vad vi hÄller pÄ med behöver vi ÄterhÀmtning och du mÄste finna just det som fyller pÄ dig, vad det nu kan vara.

Det har ju hĂ€nt fler Ă€n en gĂ„ng att nĂ„got som hĂ€nder, vid första anblicken vara ett nederlag ,nĂ„got som det nĂ€rmaste kan liknas vid nĂ„got katastrofalt gör att du fattar andra beslut , nĂ„got annat kommer in och ett tag senare kan det visa sig vara en avgörande sak som lett fig i en ny riktning som nu i slutĂ€ndan visat sig vara Ă€nnu bĂ€ttre för just dig…. Har du tur eller otur…. nu respektive senare, vem vet? Its not over untill its over….

Som sagt jag har ingen aning varför allt det hÀr kom forsande ut just nu men det Àr nog sÄ att det har nÄgon mening och kanske vÀcker det nÄgot i dig som lÀser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.