Sommarfötter

Ser lite här och där att många av oss har problem med hovar i sommar, torrt väder osv. Så även vi, har provat det mesta i smörjväg men fick bästa tipset av hovslagaren sist som är det enda som jag tycker mig se någon skillnad på och det är fodertran.

Mycket tappskor och söndertrasade hovar kan ju vara nog så besvärliga problem men när hovarna blir så där superhårda rakt igenom då blir det ingen som helst dämpning heller och då blir det ju en mängd andra problem, ömma ben och leder spänningar både här och där.

Har läst ganska mycket om att sämre stötdämpning av skulderbladens muskler gör att stötvågorna påverkar lungvävnaden dvs också kan vara en bidragande orsak vid tex lungblödning (EIPH) som inte är helt ovanligt inom travet och galoppen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.