Att knyta ihop säcken….

Vissa veckor händer det så mycket och då känns det grymt att på helgen faktiskt ha en blogg man kan samla sina reflektioner i, liksom ”knyta ihop säcken”.

Otroligt givande dagar i Västerås, har funderat på varför det kändes extra givande denna gång och jag tror på lite som det där uttrycket ” det är inte vad du läser som är det viktiga utan vad det väcker i dig”.

Det var precis det som det handlade om att det vi pratade om och lärde oss väckte nya kunskaper och associationer som kunde kopplas ihop med erfarenheter och ny förståelse. Tänker inte gå in på det hela här för det skulle ta en hel dag att förklara men kan säga som så att en del av det handlar om olika symptom som visar sig i det yttre som kan ha andra orsaker än de mest uppenbara.

Ibland har man ju kunnat bli galen på hur en häst rör sig tex bryter åt ett håll och man går igenom ben och leder, muskler men det är ändå så svårt att hitta felet, speciellt om det inte räcker med att behandla en led hos veterinären.

Tror att det var just det som gjorde det så intressant för här har jag ju verkligen något nära att relatera till med Desideria som hade mycket såna bekymmer i början och det var inte så att det var i benen eller lederna det satt, fick hitta egna vägar att komma åt det och det blev bättre, men tänk om jag vetat det jag vet idag.

Har ju den där filmen från Gävle där man tror hon ska springa ut från banan för hon bryter så mycket men vinner iallafall.

Inom TCM pratar vi mycket om Biao/Ben, symptom och orsak och det skapar ett helt annat helhetstänk och det känner jag att jag saknat förut, ja jag vet att just nu ser det ut så här, det här problemet är synligt för blotta ögat men det har alltid funnits en fråga till , vad beror det på att detta symptom visar sig?

Jag vill veta roten till problemet inte bara behandla symptomen.

Det är där Biao/Ben kommer in och att kunna behandla både och.

Biao/ Ben är ett centralt begrepp inom TCM och de betyder ordagrant gren och rot. De blir lättare att förstå om man tänker på dem i funktion av symptom och orsak. Här går det att behandla på två plan alltså symtom men också den bakomliggande orsaken enligt de fem elementens teori.

I Desiderias fall har det varit klockrent, det som syndes i det yttre var ett symptom på ett djupare orsak som senare kom att visa sig, så här i efterhand är hon inte den enda heller som bekräftar denna teorien och de västerländska diagnoserna bekräftar den österländska, snacka om Aha-upplevelse säger jag.

Såg en häst på tv för ett tag sen som bröt något bland de värre man sett och som var innanför bangränsen både här och där, grymt kapabel men stackars den som körde.

Tänk att få sätta tänderna i en sån efter en riktig veterinär genomgång så allt sånt är undersökt och om det behövts fixat först för att sedan gå på nästa lager, som att skala en lök, kommer ju att behöva examensarbetes hästar framledes och en sådan hade ju varit en dröm att fixa med, synd att man är så dålig på italienska bara.

Nu när vi inte har någon som är igång och startar och det ändå är vår så är det skojigt att vara med på ett hörn på Jolie, hon kvalade igår.

Det var en spännande kväll igår då två hästar jag träffade på påsklovet och akupunkturade med startade och båda vann. Det är väldigt roligt att följa och se hur det går för dem man träffat ,det ger lite extra krydda i tillvaron och att man fortfarande hänger med.

Sen fick jag i veckan lära mig punkten för allergi och kan säga att den varit grymt användbar så här i pollentider.

I helgen i övrigt blir det lugnt, har fått lite nytt skolmaterial som jag ska titta på, det går så fort nu , det där sommarlovet som legat så långt bort, det är snart här.

Ha en fin Valborg 🎇🔥

Kunde inte låta bli att lägga med bästa Valborgslåten.

💫💜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.