Arla morgonstund….

Är vaken så något måste man hitta på, gick och lade mig tidigt igår , så trött. Har varit så allergisk den här veckan så det står härliga till. Astma, hosta , trötthet och irritation är ju toppeningredienser i den här soppan.

Är välmedicinerad men det verkar tjurigt. Hostan på nätterna är värst, har dragit igång som värst vid 02.00 och sen har det varit tji att få sova.

Det är väldigt många år sedan jag var så här dålig i pollentider och hade nästan glömt hur det var. Antar att immunförsvaret har haft ett tufft år med Covid och bihåleinflammation och annat tjafs så det blir välbehövligt med semester snart.

Det har jag märkt också när jag nålat mig själv sista tiden att det är mer stagnationer så är grymt glad att man trots allt kan hjälpa kroppen så mycket man kan på egen hand.

Precis som under Covid så märker jag mest ändå när när jag nålar njurar, kanske inte så konstigt, de ska ju understödja lungorna.,🫁allt hänger ju ihop. Men större motstånd på att få in nålar på lungor och njurar, som segt liksom. En tröst i det hela är ju att det skapar egen upplevda erfarenheter som man säkert kommer att ha nytta av vad det lider.

I övrigt har skolavslutningen klarats av och nu är det mindre än en vecka kvar innan semester. Glad över att jag gjort min första tid som lärare och alla de erfarenheter man fått .

Desideria befinner sig på seminstationen just nu och det är ju såklart pirrigt, en stor omställning för henne med.

I torsdags blev det en avstickare till Bergsåker och titta på ”Joulan” somdebuterade i tävlingssammanhang. Trevlig kväll med några av de andra ägarna.

Det är ju alltid spännande att se vad de här yngre förmågorna hittar på när de ska börja tävla och eftersom man har hållit på med hästar i så många olika former så vet man ju att ”Rom inte byggdes på en dag” och vägen mot att bli en tävlingshäst oftast är en process som tar mer eller mindre tid att komma in i.

Hjälp vad många ridhästar man suttit på som fått ”dåndimpen” första gångerna man varit på tävling , även fast de har åkt bort och tränat och till och med kunnat gå programridningar. Tävling är tävling och det går inte att komma ifrån och ”alla ska gå genom ekluten. ” och förstå vad det handlar om.

Hon skötte sig fint till en början sen blev det lite galopp mot slutet men hon hittade benen och knep den sista slanten. En erfarenhet rikare. För övrigt så är hon ju en väldigt reslig och tjusig ung dam som ska bli spännande att följa. Har ju umgåtts mycket med henne också sen hon kom som ettåring så jag vet att hon är en väldigt fin och trevlig häst. Hennes namn matchar henne, Jolie betyder ju vacker eller ”en snygg en”.

Jag har ju bjudit på en del duschbilder efter tävling och fröken här satte sin egna touch på den genom att lägga ut tungan också.

Undra om det är något trick hon stulit av sin namne, Angelina ”Jolie”.

Ha en trevlig helg 🌞🦋🌼🍓

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.