Influenser…tips för naturlig hud och hår.

Så här inför sommaren kan det ju vara bra med lite olika tips av olika slag, jag ska dela några som jag fått sista tiden.

Har fått 2 supertips från en av mina vänner på akupunkturkursen och du vet vem du är…. 🥰

Trots att vintern är över som brukar vara jobbigt för oss ”torrbollar” så kan man behöva lite extra näring och ”glow” i fejset.

Ingen flashig förpackning men innehållet talar för sig själv. Använder den till typ allt, bara att stoppa i handväskan (minst lika viktig som tegelstenen) 😄.

Egyptian Magic är den ultimata universalkrämen! Formulan innehåller enbart naturliga ingredienser med kraftfulla läkande och fuktgivande egenskaper; olivolja, bivax, honung, bipollen, bidrottningsgelé och propolis – inget annat tillsatt! Egyptian Magic återfuktar och reparerar huden från topp till tå! Det är en kräm för många ändamål; som ansiktskräm, hand- och nagelkräm, läppbalsam, hårvård, ögonkräm, ansiktsmask, massageolja, blöjkräm, after sun, rakbalsam med mera. Krämen kan göra underverk på utslag, irritation, ärrbildning, solsveda, eksem och psoriasis.

För huden:
Ta en liten klick Egyptian Magic ur burken och gnid den mellan fingertopparna vilket direkt gör den till en flytande olja. Massera sedan in produkten på huden eller området du vill behandla. Lite räcker länge! Smörj den på ansiktet för att framhäva dina kindben med en naturlig lyster, eller applicera under ögonen för att behandla mörka ringar och uttorkad vävnad. Applicera på våt hud efter dusch eller bad för att återfukta hela kroppen.

För håret:
Värm först upp produkten mellan handflatorna. Applicera sedan genom att stryka händerna över håret mot hårtopparna. Kan även användas som hårinpackning. Låt den då sitta i en timme eller mer, tvätta sedan med schampo.

Och en sak till, prisvärd 🤩

Nästa tips lite på samma tema, allt iallo , hud och svintohår……

Aleppotvål

Aleppotvålen har en imponerande historia som sträcker sig flera tusen år bakåt i tiden. Den tillverkas enligt gamla traditioner och kommer vanligtvis från Syrien, men görs även i andra medelhavsländer. En äkta Aleppotvål innehåller endast olivolja, lagerbärsolja och en gnutta salt. Lagerbärsoljan tillsätts i olika mycket mängd och ju högre procent desto mer antiseptiska, fuktighetsgivande och vårdande egenskaper får tvålen. Aleppotvålen lagras i minst ett halvår, ofta närmare ett år. Under den tiden skiftar färgen från grön till gyllenbrun. Själva kärnan av tvålen brukar förbli härligt grön. Aleppotvålen går att använda till hela kroppen. Den är perfekt för dig med känslig och torr hud. Även du som har problem med utslag, eksem och psoriasis kan med fördel använda tvålen. Den rekommenderas också mot problem med håravfall och mjäll samt irriterad hårbotten.

Aleppotvål finns som fast tvål, flytande och även shampo,

Handgjord Aleppotvål från Najel med en kombination av näringsgivande jungfruolivolja och lugnande, antiseptiskt lagerbärsolja. Aleppotvål fungerar utmärkt för såväl kropp som ansikte och hår. Ju högre koncentration lagerbärsolja, desto mer lugnande är tvålen på hudproblem och irritationer som till exempel psoriasis, eksem, akne och dermatos. Denna Aleppotvål tillverkas enligt den traditionella Aleppometoden i Syrien och är helt fri från palmolja, konserveringsmedel, konstgjorda färg- och doftämnen.

Finns i fyra varianter:
5% lagerbärsolja – för alla hudtyper.
12% lagerbärsolja – för normal till kombinerad hud.
30% lagerbärsolja – för torr och känslig hud.
40% lagerbärsolja – för känslig och lättirriterad hud.

Denna fungerar super till hår också…. Är du balsamnarkoman så tycker jag du ska testa denna. Grymt för torrt hår. Kombinera gärna med surskölj, Hibiscus tex.

En sida med mycket härligt är jordklok.se

De har även naturliga solskydd..

Det var allt jag hade för denna gång….

🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.