Vandrat i sommarregn…

Det har man ju gjort den här veckan , bland annat. Besök från Finland har vi haft och det har varit mycket att ta igen , det var ju ett tag sen man överhuvudtaget fick träffa folk och inte mindre folk från andra länder.

Något som faktiskt är intressant är att man ser det hemvanda med andra ögon när man har besök , vi var och kikade på utsikten från Södra Berget, flanerade i stan och kikade in på Knaust, kan säga att jag såg Sundsvall med helt nya ögon, fatta vad fint det är …

Ramlade in på Kulturmagasinet och någon konstutställning som precis dragit igång men jag fastnade mer för utställningen med olika djur och fornlämningar från trakten, så spännande, det var också en utställning om kvinnliga fotografer, det var ett av de första yrken som det faktiskt var ok att ha som kvinna och det var ju inte ett tungt kroppsarbete så det var liksom ok.

Spännande berättelser att läsa om för helt plötsligt behövde inte kvinnorna gifta sig för att trygga sin försörjning utan kunde välja själva , det måste ha varit en omvälvande tid både för dem själva och inte minst omgivningen.

Har hunnit med ett besök på Titanicutställningen och med tanke på regnmängden som kom just då så kändes det extra autentiskt. Det var verkligen häftigt att se allt, och höra och känna, genomtänkt för en upplevelse genom flera sinnen.

En svindlande tanke att en del av de saker vi fick se fanns på båten och faktiskt har legat på havets botten.

Många gripande berättelser och några som man förstår stått till förlaga för storyn i filmen.

Katterna har faktiskt börjat leka en del och Isadorasmulan växer så det knakar.

Idag besökte vi fina tävlingar på Hagmyren och känner mig rätt nöjd att jag tog ut två värmningsvinnare, den ena bara lyste det om i värmningen har sett henne en del då hon mött Desideria.

Faktiskt riktigt roligt att bara sitta och titta på hästar och kuskar , olika stilar rörelsemönster och uttryck olika exteriörer och stammar. Man hinner uppfatta så mycket mer när man har tid att kolla på riktigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.