Vidare till Lungorna…

Det har varit mycket lungor att behandla under en ganska lång tid och hur vet man det då?

Jag själv har ju brottats med allergier och infektioner under våren som i allra högsta grad påverkat lungorna.

Mycket hästar med små knottror i pälsen, vid fällning och just lungor manifesterar sig i päls och hud tex torr skrovlig hud och eksem är symptom. En ört som också är mycket bra som ett naturligt inslag med mycket god effekt är Kungsljus.

Lungan är mästare över Qi och reglerar vår andning och känslan som man förknippar med lungan är sorg . Vårt immunförsvar är mycket beroende av lungans funktion. Man kan säga att vår livsrytm styrs av lungan, snabb ytlig andning tyder ju på att vi är stressade.

Har du ett jobb där du pratar mycket och känner dig uttömd när dagen är slut? Mycket prat tömmer faktiskt en individ på Qi. Det gäller att fylla på sig sen.

Det finns några punkter som vi använder för att behandla lunga.

Lu1 kan bla stoppa hosta och andnöd, bronkit. Stärker Yin och Yang i lungan. Befriar sorg och skingrar och säker Qi. Transformerar slem, sänker magens Qi och kan hjälpa vid bogledsproblem.

Lu5 kan slappna av senor och stoppa smärta , befria hetta, eksem. Aktiverar också meridianen.

Lu7 kan transformera slem och reglera vattenvägar. Aktivera cirkulation i meridianen. Astma, bronkit, kvickdrag och nackproblem.

Lungan har också en backshupunkt längs Urinblåsans meridian på ryggen den heter Bl13 och är bra vid astma, stärker lungan . Bra vid hudproblem, frambenshälta insida och svettningar.

Lungans påverkan på prestationer inom konditionsgrenar är naturligtvis stor och det märker man också när man börjat använda det mer och mer och under denna våren är är det inte bara konditionstävlande hästar som jag behandlat mycket lungor på, känslan som ni minns var ju sorg och det finns en och annan häst som man uppfattar som lite nedstämd eller introvert som helt plötsligt blommat ut, det är det som gör detta så intressant när det blir en helhet, inte bara kropp och det fysiska utan även sinnet.

Den här damen har lärt mig mycket när det gäller lungor och fått mig att verkligen vilja veta mer, så nog stämmer det att hästarna är våra bästa lärare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.