Nedstigande led….

Sommarens tema verkar det som, har ju rensat en del hemma fortsatt, det verkar ju för övrigt vara ett arbete som aldrig tar slut och då kommer det ju ofta upp en hel del gamla saker som påminner en om det som varit, sen dessutom läser jag ju den boken om släkt och förfäder.

Apropå släkt och förfäder så är ju den stostammen som pappa och farfar en gång investerade i fortfarande i alla högsta grad med i våra generationer och nu finns det hopp om en fortsättning för våran del också.

Desideria konstaterades dräktig igår med Whos Who, så då är iallafall första steget taget. Hon har dessutom uppfört sig exemplariskt , så glad man blir.

På något sätt känns det lite extra spännande nu , brukar ju försöka hänga med och kolla upp ättlingarna som fortfarande är i farten och främst just nu är ju Extreme Ladys linje som man håller koll på.

Den fina Pure Atlas som var ut i E3 är ju fallen efter Father Patrick och undan Queen Cash.

Queen Cash har ju elitstoet Extreme Lady som mamma och hon i sin tur hade El Lady som mamma och Eli Lady hon var efter det lilla krutpaketet Sugar Girl.

Det är här det verkligen blir intressant för jag minns att jag såg Queen Cash på tävling och jag minns hur mycket jag tyckte hon påminde om Sugar Girl, har ju även sett Beau Mec vars mamma också är Extreme Lady och det var samma där , man ser likheterna och man blir nästan lite lätt nostalgisk, precis som när man ser släktingar tex barn och barnbarn när de finns foton och fotona är tagen i en viss ålder och att se de nu levande i en ålder som stämmer överens med fotona så är det ibland kusligt nästan, så ja varför skulle det inte vara samma med hästarna.

Det har hänt ibland att jag kollar på något random travlopp och tänkt att är inte den där väldigt lik någon häst som stod på gården i Nolby och man undersöker startlistan lite närmare och visst stämmer det …

För några år sedan satt jag och tittade i ett nummer av Sulkysport och på ett uppslag var det tre hästar varav den ena fångade mitt intresse , det huvudet hade jag sett förut och javisst det visade sig vara en avkomma till ett av pappas ston på senare år. Ibland är det inte så tydligt på en stillbild ibland måste man se dem live eller iallafall röra på sig.

Har alltid gillat Beau Mec , jag såg att han hade bara en registrerad avkomma, ett sto med morfar Muscle Hill, vilket guldsto, ska bli spännande att se vad det blir.

När man är intresserad av stolinjer så skulle det ju vara en spännande korsning med exempelvis Beau Mec och Desideria då båda har Minervablodet på sitt möderne om än en bit bort.

När det gäller hästar finns det mycket att filosofera om …..

Här är fröken Desideria som 2-åring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.