Sommarbetraktelser….

Idag blir det bara lite allmänna kåserier , trots allt så har man ju lite tid att reflektera under sommaren och nu har det ju varit lite halvtrista dagar de senaste med dåligt väder.

Lyckades se lite galopp idag och det är ju så fint, för de första så älskar jag att se fullblod, tycker de är så vackra , en typ av häst som jag gillar, brukar ha en förkärlek för de varmblod som är fullblodslika och det känns som de blir fler och fler. Sen en sak med kläderna , de är hattar och dressar och kostymer på såväl ägare som tränare, tänkte liksom i jämförelse hihi när vi som amatörer har skrattat åt att vi ser ut som vi ska vara med i Lodis-VM på våra vinnarfoton hihi.

För övrigt så verkar vi följa trenden med mer och mer passgångarblod inom travet, det där allra senaste tillskottet vi fick hem rör sig mestadels i passgång med en sjuhelsikes fart, synd att hon är katt bara, annars är jag säker på att hon vore efter Googoo Gaagaaa.

Tittade lite på några hästar jag träffat genom akupunkturen på travet idag och en vinnare blev det idag också och en och annan bra prestation, roligt att kolla på.

Nu när det har varit lite dåligt väder har jag passat på att plugga akupunktur och NLP for children, jätteintressant kurs som tar upp mycket om olika lärstilar, förhållningssätt osv , mycket som gör att man tänker till.

En betraktelse också från häromkvällen såg första avsnittet i en miniserie med Kevin Costner om två familjer som låg i fejd med varandra, det var en del mooshine och lite vilda western men det jag lade märkte till var att Kevin Costners häst hade vad vi inom travet kallar springrem eller inom tid rid typ fast martingal, förbygel brukar ju alla cowboyhästar ha men första gången jag sett en sån rem i en film faktiskt och speciellt när det utspelar sig på den tiden.

Annars är man ju lite lätt skadad i det här med hästeri när man ser filmer och jag kan ha nämt det förut tex en storfilm när hjälten i slutet i nån laddad scen gärna med kvinnlig inblandning rider iväg i korsgalopp i slutscenen .Supertjusigt inramat med ljussättning och stämningshöjande spektakulär musik men så den lilla detaljen med korsgalopp på det , My God det förstör ju hela scenen, för det första ser ju hästen ut som en kamel ( har inget emot kameler) men nu förväntar man ju sig en häst) och tyvärr ser ryttaren inget vidare ut heller också då just korsgalopp måste vara bland det obekvämaste som finns, då sitter man inte fint, då det känns som hästen är av på mitten. Finns ingen som helst grace i det.

Men som sagt var man är ju lite skadad , man har säkert åsikter om bilar och racing eller flygplan och flygfilmer om man är insatt i det.

Eller filmer där de ska vara snabba hästar och så är det någon form av Andalusier som ska föreställa fullblod, nej det funkar inte bara….

Den där lilla ”passgångaren” förresten har wrestling med Jappen emellanåt, och favorittricket verkar vara att helt sonika hoppa på med full kraft, det för tankarna till när de hoppar och liksom borrar ner armbågen rejält…. Jappen är måttligt förtjust och han framstår ju mer som en sumobrottare i detta sammanhang.

Ibland leker hon Batman också och kommer flygande från en stol eller terassen och Jappen går förbi nedanför i godan ro när ”Crouching Tiger, Hidden Dragon ” kommer farande.

Man måste säga han har rätt bra tålamod den gode Japp. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.