Utflykt….

Det kändes som det var ett tag sen nu man fick korsa Dalälven men igår var det dags. Sista tiden har de varit rätt lite av det praktiska så har försökt lägga ner lite energi på den teoretiska delen, för My God det är inte lite….

Det blev dock några pållar i Tisdags och igår ett helt gäng. Det var en sån magisk dag när man blir uppslukad av det man håller på med , fina hästar och olika symptom så att man fick klura rejält, sen en sak som också gör att det känns bra är att tränaren är öppen och man kan resonera på ett bra sätt när man förstår vad man menar så blir det väldigt utvecklande, man kan dra nytta av varandras kunskaper.

Eftersom jag inte umgås med hästen varje dag så är det viktigt också att få bra info oom hur det vardagliga är och på tävling om det nu är en häst som tagit sig dit.

Att hålla på mycket och att se mycket olika hästar är så värdefullt så såna här dagar med många hästar på samma ställe och olika symtom är guld värt.

Det är också roligt tycker jag att det känns som det inte längre bara handlar om att man behöver hjälp med ömma ryggar utan att det kan vara allergier, eksem eller att få bättre balans på hela hästen, fler och fler börjar få ett mer holistiskt synsätt och det är ju verkligen en stor vinst för våra hästar och jag hoppas det fortsätter, för det finns så mycket man kan göra med akupunkturen, både för kropp och sinne.

Sen en sak som verkligen jag tänkt på är att för några år sedan läste jag er jättebra bok om väldigt mycket kring hästar och det handlade om hästars njurar att de ligger rätt ytligt och när det är väldigt varmt ( över 25 i allafall ) så står de ofta mycket still när de är ute och har de inte möjlighet att söka skugga och solen steker på ryggen så blir det lätt obalans i hästens njurar och senare på hösten drabbas de då ofta av hosta och problem med luftvägar.

Jag tyckte det var intressant då och eftersom det är mkt med organ i akupunktur och njurarnas betydelse, så blev det ännu mera intressant nu, när man lägger ihop olika erfarenheter, tex när jag själv hade covid och nålade mig själv så gav det mest utslag på njurarna, det var som att de var mer ansträngda än lungorna och enligt TCM så understödjer de just lungor.

På bilden används punkterna GB 27( många travare) BL 23 ( Njurens back shu) BL 20 ( Mjältens back shu) och BL 18 ( Leverns back shu)

En häst igår som varit lite matt och vad vi vet även haft lite luftvägsbekymmer , där kom det en droppe blod när njurpunktsnålen togs ut, vilket är bra , då är det överskott och som då kommer den ut för att det ska bli balans igen.

Men intressant att även där som man kunde tänka mycket lunga kring, visade det sig också i njurpunkten.

I övrigt är det mycket lungor som jag har behandlat på travarna och när man kan hjälpa till med det då blir det väldigt stor skillnad , ett tecken på obalans i just lungan är ful päls, kala fläckar, eksem , krustot och knottror i päls. D

Det var en hel del hästar i våras som var duktigt avmaskade ( så det var inte problemet) men som inte ville släppa vinterpälsen men efter lite akupunkturhjälp så kom det igång. Häftigt att se….

Riktigt roligt att redan fått träffa på så mycket olika hästar och symptom sen jag började med elevbehandlingarna i våras och jag hoppas det fortsätter på samma sätt.

Vill man testa på så är det bara att höra av sig.

Trevlig kväll på er 🌸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.