Fortsättning fascia

På söndagen var det Gua Sha som var på tapeten, det har ju för övrigt blivit rätt populärt inom skönhetsbehandlingar tex och det finns många olika verktyg man använder sig av.

Med verktyget skrapar man på huden och resultatet blir att slaggprodukter försvinner och det ökar cirkulationen i i muskler och leder. Det stimulerar nytt syresatt blod att dras till problemområden.

Vi fortsatte med fasciamassage och lite kinesiotaping, en mycket givande dag med mycket utbyte av erfarenheter och nya verktyg till sin låda.

Detta med myofascial kinetic lines är också jättespännande, vi lär ju oss på akupunkturen meridianer och att behandla enligt TCM, dessa kinetic lines är kopplat till fascia och vi fick se ett bra exempel med en häst som var svår att stretcha frambenen framåt och då satte läraren en nål enligt detta systemet och det var skillnad som natt och dag efteråt när hon upprepade stretchen , riktigt coolt. Helt klart något för vidare ”nörderi”.

Började på direkt igår med koppningen på en häst som jag känner väl sen tidigare och hennes ”grejor” man behöver hålla efter och hon var så nöjd, fick tom hängläpp vilket inte tillhör vanligheterna.

Man är lite av en vandrande ”slime” när man är klar med allt blaskande av gelén.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.