Yippikayey

Dags att börja bygga på arken nu…. Helt insane vad det regnar, och nu åskar dessutom, katterna har kojdag, vi med och hästarna visade inte heller något större intresse för utomhusaktiviteter. Fördelen man kan plugga eller städa , god bok eller lyssna på något inspirerande.

Fick tips om en intressant och annorlunda bok i vilken jag tagit mig halvvägs och kan rekommendera.

Den är det ju dressyr på tv idag , alltid spännande att titta på.

Igår var vi och tittade på Jolie som gjorde debut i autostart, det blev en galopp i början, det är mycket de ska lära sig unghästarna, en del i utbildningen mot att bli en fullfjädrad tävlingshäst.

Många hästar behöver tid på sig vilket gäller oavsett om man håller på trav eller ridsport, det gäller att ha tålamod när man håller på med häst, ingenting går skynda fram . Det är ju rätt tufft om man ställer det mot hur vi lever i den moderna tiden, det ska vara snabba ryck, snabba resultat, nästen ingenting har vi tålamod med, snabba belöningar, tänk bara på det här med skärmar och sociala medier där det är snabba kickar och snabba belöningar, det är en väldig kontrast till det verkliga livet, där tålamod och att jobba långsiktigt ofta är det vi behöver göra speciellt när man jobbar med hästar.

Vad gör det här med snabba belöningar med vår uthållighet,? att måsta kämpa för något eller vänta på något upplever jag runtomkring mig i många olika sammanhang verkar svårare än någonsin och det är något som jag tror påverkar både hästarna och de människor som arbetar med dem, det läggs mycket press på de aktiva både 4-benta och 2-benta. Det är så lätt att förstöra både 4-beningar och 2-beningar som utsätts för mycket press.

Allt har sin tid oavsett hur mycket vi vill något, och utveckling tar tid , vi behöver nog alla påminnas om det ibland när vi rusar på i vardagen.

🫶

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.