Böcker för hästnördar…

Här kommer lite faktaböcker om man verkligen vill nörda in sig….

Detta är en av mina absoluta all time high… om jag bara fick säga en bok som alla hästnördar borde ha så är det denna.

Allt från foder till olika behandlingsformer och så mycket sunt som tyvärr ofta fallit i glömska.

Detta har varit min ”hästbibel” i mer än 10 år vid det här laget.

Travhästens Nycklar

Det pratas ofta om att ”hästkarlar” är ett utdöende släkte och det stämmer, här är iallafall en som fått sina visdomar på pränt och gillar så när han talar om alla dessa ridhandböcker och hur han saknat det inom travet och därför tycker jag den här boken är unik i sitt slag, den besvarar frågan Hur?. Många konkreta tips och många intressanta tankar och ideer. Ett absolut måste för alla travmänniskor.

Peder Fredricson

En bok om en modern och nutida hästkarl, om livet med hästar, vägen mot toppen . Något av en självbiografi men många godbitar och mycket inspiration.

Friskare Häst

En gammal favorit med mkt matnyttigt.

Sen kommer vi till en trist del i hästböckernas sfär och det är att det finns så otroligt mycket intressant och kunskapshöjande litteratur med spetskompetens som inte finns översatt och därför inte kommer de flesta av oss till gagn, då många upplever det för krångligt att läsa på engelska och inte är det lätt med så många olika fackord, det är bara min nördighet att vilja veta mer som tvingat mig att helt enkelt lära mig och nu tänker jag inte ens på det, men ja det var krångligt i början men det går om man vill.

Beyond Horse Massage

För några år sedan fick jag upp ögonen för Masterson metoden ( tack Desideria) en väldigt mjuk metod att göra bodywork och göra behandling tillsammans med hästen istället för något man gör på hästen.

The Horse Conformation Handbook

Detta är en otroligt intressant bok om hästens exetriör och många andra olika intressanta delar.

Häst litteratur är som sagt i det närmaste beroendeframkallande och det finns nästan alltid nåt på önskelistan, eftersom det är mycket fascia nu så ligger denna högt på min lista. Planerar ju att gå Fascia del 2 till våren så då kommer denna väl till pass.

En ganska ny bok med helt fantastiska bilder som ligger högt på min önskelista…. Vem vet kanske måste skriva en lista till Tomten….

Sist några avslutande ord:

Det är inte vad du läser i en bok som är det viktigaste utan det som boken väcker i dig som är hela grejen. Och som en vis hästkarl en gång sa till mig. ” Kunskap är inte tungt att bära”. Att tillägna sig kunskap om våra fyrbenta vänner och sedan omsätta det i praktiken är det finaste vi kan göra för dem och inte minst sprida och dela med oss av vår kunskap .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.