Gott och blandat.

Söndag igen och veckorna flyger verkligen fram, är väl i det stora hela inget jättestort Fan av julen men det känns välkommet i år. Det behövs lite julstämning mitt allt detta mörka, det blev ju lite lättsammare med snön som föll häromdagen, lite ljusare.

Examensarbetena är inlämnade , 3 fall med dokumentation där man fått grotta ner sig ordentligt, jag hade tre helt olika fall med olika raser och symptom.

Snubblade över en mycket intressant artikel igår om den kinesiska akupunkturen, att den är en outnyttjad resurs och skulle kunna vara ett fantastiskt bra komplement till den sjukvård som redan finns. Om man vill söka hjälp utanför det vårt sjukvårdssystem är det ju så att det handlar om privat vård och det känns som de verkligt behövande, en väldigt stor grupp har inte de ekonomiska resurserna till denna typ av vård , inte minst fattigpensionärer.

En sak som är så otroligt utvecklande är när olika perspektiv kommer samman, man kan diskutera och inte sällan inse att vi pratar om samma sak fast på olika sätt och att det finns så mkt att lära av varandra. Ett bra exempel på detta är alla de olika föreläsare vi haft på våran kurs i Västerås och sen mitt samarbete med Ulrika som är Osteopat, hovslagare och hästtandläkare, gissa om vi har mycket att tala om. Det är ju liksom inte heller varje dag man hittar någon som ligger på ungefär samma nördnivå.

Det känns ledsamt tycker jag den kinesiska akupunkturen har mångtusenåriga kliniska erfarenheter och det är väl om något en resurs värd att utnyttja men det görs inte, tänk om olika praktiker kunde komma samman , vilka resultat som kunde uppnås, tex i Kina finns sjukhus med både västerländskt och österländskt tänk.

Mer gränsöverskridande samarbete åt folket säger jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.