Fallet Gutten

Gutt är en kallblodstravare som varit i träning och tävlat några gånger men nu flyttats hem till ägaren.Gutt har känts lite låg i humöret och inte riktigt fräsch, behandlades i bakkotorna och ett framknä för ett tag sedan men är friskförklarad, bekymret just nu är att hästen känns lite down , har varit lite tunn och långhårig men även det har kollats upp av veterinär.

När jag går igenom hästen då förstår jag vad ägaren menar då den ger ett lite lågt och ledset intryck. Ibland det vara lite svårt och diffust i de här lägena när inte allt direkt sitter fysisk utvändigt så jag använde mig lite av Mastersonmetoden för att hitta markörer.

Hästen ger reaktioner på en lungpunkt , alla organ är kopplade till olika känslor och lungans känsla är sorg.

Hur behandlade vi här då ?

Här började vi med att stärka hästens grundenergi genom att behandla Njurarnas back shu. Vitaliteten och glädjen är ju lite det som saknas här och där finns ett recept med Hjärta och Pericard. Lägger till en Leverpunkt för Qis fria flöde och att hästen har lite dålig tillväxt på hovar.

Den här hästen som är låg i energi är det en väldigt bra idé att moxa för att ge energi . Så här blir det en del moxning och även akupressur på glädjens punkt och en traumapunkt. Det är ju svårt att veta vad en häst varit med om och vad som faktiskt kan påverka deras känsloliv.

Vad hände sen då?

Vid nästa tillfälle för behandling så återger ägaren att hästen börjat busa i hagen och vara mer framåt. Det syns på hästens uttryck att något förändrats. Fortfarande visar hästen reaktioner vid lungpunkterna och idag även lite spänningar i rygg och lumbal.

Det blir en annan Njurpunkt idag och fortsätter med en Leverpunkt , två stycken Lungpunkter och vill stärka och vitalisera magen för där sker det kontinuerliga återskapandet av livet.

Dagen efter den andra behandlingen ringer ägaren och berättar att hästen på kvällen innan efter behandlingen börjat morska upp sig mot sina boxgrannar, kastat med huvudet och sparkar bakut, så pass anmärkningsvärt att andra i stallet undrade vad som hänt med hästen som varit ganska menlös tidigare.

När jag kommer för den tredje behandlingen så säger ägaren att han varit så pass bra att de varit in på banan och kört ett snabbjobb och att de nu börjar förbereda för start. Här måste jag göra ett litet tillägg för här har vi en ägare utan förutfattade meningar som anammat just den här känslomässiga delen och säger att ja nu skulle hästen behöva lite självförtroende och mod, finns det något du kan göra för det?

Det är ju faktiskt fullt möjligt att hästen bromsats lite tidigare till slut av små blockeringar som hindrat tex gällande lunga eftersom det varit tydliga markörer för att energiflödet inte varit på topp och sådant kommer hästar ihåg och kan bli försiktigare efter det, kanske inte vill ta ut sig .

Så vi lägger upp behandlingen med det sedvanliga stärkandet av njurarna och sen lägger vi till gallblåsepunkter, gallblåsans känsla är mod så det är en bra punkt i detta läget. Vi fortsätter med en lungpunkt och och en punkt för hjärtat, hjärtats känsla är glädje. Det finns även en magpunkt som är bra för det mentala så den använder vi också.

Moxar mjälte och lunga och det är ju väldigt intressant att känslomässiga reaktioner kan skapa olika patologiska fenomen i näsa och andning och har man astma så vet man ju verkligen hur påverkad man kan bli vid stress eller rädsla . Hästen har också blivit klippt och det är roligt att se att pälsen är blank och att huden ger ett intryck av att inte vara torr utan den där spänsten och elasticiteten finns i hud och päls som tyder på att det är rätt mängd fukt.

Det här har ju varit en intressant fall där man verkligen fått koppla ihop en helhet med både kropp och själ och det ska bli spännande att se vad som händer när denna häst återupptar sin tävlingskarriär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.