Fallet Maja

Maja är en fortfarande ung travhäst som var galet sned i sitt bäcken. Även hon problem med travet bak och snedheten härstammar från ett trauma som ännu yngre.

Maja behandlades i början mest för sin snedhet men även del hormonpunkter också då kunde vara jobbigt brunstig, när ryggen och bakdelen kom mer i ordning så blev det också mer tydligt att det fanns en del blockeringar i lungmeridianen och det är intressant för har under det här året träffat många hästar med just denna stam och har ännu inte träffat en avkomma efter den här hingsten som jag inte har behandlat lungor på, det är såna där saker som jag tycker är väldigt intressant när man är ute och träffar olika hästar.

Inom TCM finns ett begrepp om arv och miljö, före och efter himlens Qi , vår Qi lagras i njurarna och där finns vårt arv , det som vi har med oss från tidigare generationer och sedan har vi den Qi som vi har från att vi klipper navelsträngen , genom allt vi äter , dricker, hur vi lever och vart vi lever, utifrån detta perspektiv är det ju intressant också att se att vissa saker går igen i vissa linjer, och vilka förutsättningar man får att hjälpa dem när man lite vet vad man kan behöva stärka.

Maja har tävlat frekvent i år och sprungit in över en halv miljon och gått många tuffa lopp men egentligen bara känts bättre och bättre i kroppen. Så hon har varit väldigt rolig att följa.

🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.