Fallet Mimmi

Mimmi är vad vi skulle säga mycket av en leverhäst, av naturen rätt arg och så spänd i muskler . En sån man masserar och masserar men det känns ibland tröstlöst , dessutom verkar hon inte uppskatta det speciellt heller alltid. Hon behandlades med mycket lever, gallblåsa och mjälte och den sedvanliga njuren , det här är en sån häst som jag alltid är väldigt aktsam att nåla för med det här humöret så vet man liksom aldrig riktigt var man har dem, döm om min förvåning när hon istället mest stod som ett lyse och var hur mottaglig som helst, släppte helt ner garden och kom till bra avslappning och blev riktigt snäll.

Det fanns en del att göra här och är man såhär spänd i kroppen så är det svårt att prestera, när hon började kännas mjukare i kroppen så var det ändå något som hindrade henne och tränaren sa att hon blir så het vid värmningen och andningen går liksom inte ner efter….. hm mycket värdefull information , hästen gav inte stora signaler kring lungor men vi behandlade det och hästen hade väl inte heller direkt varit något träningslejon innan men fick höra några dagar efter, att på första träningspasset efter vi arbetat på blockeringarna i lungans meridian så hade hon dragit en rejäl repa rakt ut i skogen med en något förvånad tränare…..

Hon startade inte allt för långt därefter och nu var det nog inte längre något som hindrade henne för hon vann som ett skott. Vi pratar ju ofta om att TCM är som att skala en lök , man får gå igenom lager efter lager. En stel ospänstig fascia, diafragma och hårda muskler gör det ju faktiskt svårt för hästen att kunna andas djupa andetag till fullo så det ena här hade inte fungerat så bra utan det andra. 🌸

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.