Moments of Gold

Jag skulle i fredags eftermiddag efter min klass slutat gå ner och förbereda lite inför kommande vecka , det var lite viktiga saker jag skulle skriva upp i min planeringsbok bland annat.

Några av eleverna i klassen var kvar på fritids och när jag kom så var de hemskt nyfikna på vad jag skulle göra och i samma veva när jag lägger ner mina saker så åker de fram några papper med övningar om jämna och ojämna tal, en av eleverna tycker det ser spännande ut och frågar om hen kan få pappret för att göra uppgifterna och jag blev lite överraskad och glad,

-Det är klart du får , varsågod!

Det gick någon minut och sen kom frågan om talen och jag förklarade och hen börjar skriva och räkna och då dyker det upp en till som är nyfiken och frågar om det finns fler papper av samma och jag hade ju nåt fler så hen fick också ett papper.

Jag satt och plitade i min planeringstid och de satt och pysslade med talen och diskuterade och frågade mig och vi pratade och diskuterade och kom in på många begrepp som hela och halva och hälften osv. De tyckte det var jättekul och löste tillsammans alla uppgifter.

En sån guldstund i vardagen, en fredagseftermiddag med spontant lärande, gissa om det värmer ”lärarhjärtat. Att sedan gå hem med den känslan är verkligen guld en helt vanlig fredag i slutet av februari.❤️🎓📝

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.