Blogg

Gröna Söndag….

Saker som ger energi för mig det är färg och i hela mitt liv har jag gillat grönt och då menar jag i stort sett alla nyanser, grönt är hjärtats färg och är lugnande för själen, grönt kopplas också till healing, det är ingen tillfällighet att grönt varit vanligt förekommande både i klädsel på sjukpersonal som i inredningen på sjukhus.

Grönt är en med andra ord en läkande färg. Tänk på naturen, grönt är liv. Grönt ligger precis i mitten av färgspektrumet och bidrar därför till att skapa harmoni och balans. Grönt hjälper dig att rikta fokus inåt, återfå din balans och på så sätt skapa gemenskap med världen runt omkring , att gå ut i skogen är ju upplever ju många som avstressande och välgörande

Grunden i färgterapi är alltså att färg är vibration, ett energitillstånd, och att varje färg svarar mot en viss frekvens och uppenbarligen har grönt en frekvens som jag resonerar med. Det är också intressant att just grönt är hjärtchakrats färg och ett obalanserat hjärtchakra kan visa sig fysiskt i hjärtsjukdom, högt blodtryck , lungsjukdom och astma, de där två sista kan ju jag skriva under på så det är kanske därför grönt alltid tilltalat mig.

Apple Aura kvarts

Här kommer också ett kort för veckan med ett budskap.

Det handlar om att just du nu utvecklas även om du inte kanske upplever det så men du håller på att öppna upp din medvetenhet för nya saker, kanske finns det någonting nytt som verkar spännande och som du vill utforska men kanske är det så att du inte vågar gå in genom den nya porten. Det är dags att ta det steget det som du är nyfiken på kommer leda dig in på nya spår och du kommer utvecklas ännu mer , The world is so much more than what meets the eye…

Våga utforska…..vem vet vad du hittar….

Det märks att man vänjer sig bra vid värmen som varit sista tiden, tyckte det var kallt imorse , dvs jämförelsevis, det blåste rätt bra när jag var ute och körde så hehe hade allvädersdressen på, så vem vet kanske blir skoteroverall ändå till midsommar.

Häromdagen när jag var ute och körde slog det mig att jag inte sett mina vänner trollsländorna ännu i år, så lustigt tror det gick ungefär 15 sekunder efter det så kom den första sen kom det ett helt gäng.

Då är det sommar….: 🌈

Bästa tiden….

Åh vad jag är glad över den här värmen och solen…. mer sånt här, så här varmt såhär tidigt kan jag bara minnas att det varit någon enstaka gång och mest när man var liten, hur många skolavslutningar har man inte frusit på och bada har ju varit otänkbart före juli månad, skoteroverall vid hästkörning på midsommaraftons morgon mer regel än undantag . Love this💕 klart det vore bra med lite regn för tillväxten men i övrigt 👍.

Maskrosolja under produktion

Ser framemot en spännande kväll, har ett gäng jag ska hålla tummarna för på Bergsåker och en som startar på Tingsryd,

DJ PW skapar ju riktig feststämning oavsett om det är lunch eller kvällstrav och han brukar ju även plocka fram några riktiga gamla partygodingar så det är nästan som man är på fest fast man sitter och kollar på liven, hur mycket värt har inte det varit under dessa coronatider, hejja på dem man känner och så lite partstämning på det, digital travgemenskap, ovärdeligt 🙂👏

Tack för det 🙏

Vardagsmagi…

Såg något fränt imorse när jag släppte ut hästarna och det fick mig att tänka på ”fairydust”

Tyvärr återger inte bilden solens spel i dagdropparna på maskrosfjunet, det såg verkligen häftigt ut ungefär som det där glittrande som Tinker Bell strör ut.

Apropå maskrosor så har jag en sats med maskrosolja på g, ska bli intressant att se hur det blir då det är första gången jag provar.

Maskros är mycket mer mångsidigt än vad man tror, det används för att lugna torr hud eller för att minska ledvärk, muskelsmärta, spänning och stress.

Nu är det ju varmt och skönt ute så nu känner man ju sig varken stel eller öm men när snålblåsten sätter in framåt hösten och man börjar få ont lite här och där ska det bli intressant att prova.

Jo och sen har jag ett boktips till er med ett öppet sinne.

🌈

R.E.S.P.E.K.T , maskrosbrunch och lite extra värmande.

Först The Ark till Sundsvall och sen Desideria gör ett jättebra lopp för Michelle( dom trivs bra ihop dom där två) på Bollnäs … detta inom loppet av två dagar och helgen är inte slut ännu….Nationaldagen inleddes med en brunch (Maskrossallad) för Queen D.

Själv var jag nog mer inbehov av en sån här….

Det har varit tyst från mitt håll på hästfronten här i bloggen och ja det är väl inte så direkt att -På hästfronten intet nytt… utan mer att jag varit på eremitmode ganska länge och jag har velat testa och utvärderat det nya sakerna jag pysslar med i lugn och ro och speciellt när det är saker som man behöver ha lugn och stillhet i för att kunna hitta tilliten till sig själv och det man håller på med. Men hur det än är så är det tack vare Desideria och Teknas både problem och egenheter som en helt ny värld ändå har öppnat sig i vad som man faktiskt kan göra och lära sig, men ofta kännar ju sig lite ute på djupt vatten så man blir väldigt glad då när man som tex efter Elitloppet läser Redens uttalande om Att allt är energi eller för den delen höra om Best box och chakran och färgterapi.

Apropå energier så läste jag en väldigt bra liknelse häromdagen att för x antal hundra år sedan så visste vi inte mycket om virus och bakterier som påverkade kroppen , vi visste inget för vi kunde inte se dem, hygien var inget man bekymrade sig för man visste inte, så småningom kunde man få syn på de små gynnarna i mikroskop och man förstod samband med sjukdomar osv och sen skedde det en stor utveckling inom hur vi ser på hygien, skulle dock tro att det säkert inte var lätt för dem som började lägga fram dessa teorier att få något gensvar, en slags tröghetsprincip, det brukar väl ta ungefär 100 år att få till en beständig förändring inom ett område, kanske det dock går lite snabbare nuförtiden med tanke på det informationssamhälle vi lever i, det är ju helt sjukt egentligen, det är ju inte längesedan förfarandet var så att om man hörde om något man inte visste så mycket om så fick man ju masa sig till biblioteket , leta upp en bok i ämnet och hade man otur kanske inte just de biblioteket hade något matnyttigt i den genren och man fick beställa från annat bibliotek, det gick med andra ord rätt långsamt i jämfört med nu. Nu får du får ett uppslag om något och inom loppet av en minut har du sökt på nätet fått svar och du kan hoppa från en länk till en annan. Information till den stora massan är betydligt lättillgängligare nu.

Det blev ju en del sidospår nu men vad jag ville kom fram till är att det kan vara med energier precis som det en gång var med hygien, energi betraktas i nutid är som dåtidens bakterier och virus i det avseendet att vi inte är inte medvetna om det för vi kan inte se dem och allt som inte syns finns ju inte…..

Det är intressant ändå med energi, de syns inte för gemene man men jag är rätt övertygade om att vi alla är omedvetet medvetna om den, tror alla kan känna igen sig i att höra någon säga något eller utrycka något som ord där vi ändå känner att det som den människan säger inte harmonierar det minsta med vad dess kroppsspråk säger , du kanske inte alltid kan sätta ord på vad det är du reagerar på men du vet instinktivt att det som sägs inte är sanningen, ett annat exempel är när du kommer in i ett rum när det redan befinner sig människor och stämningen är sådan att du kan skära med kniv, ingen har sagt nåt men du bara vet att något inte står rätt till. Ett annat exempel är hur känslan av att vara dränerad på energi kan uppstå om du haft mycket negativt runt omkring dig.

Jag tror att så småningom kommer vi förstå mer av det hör med energier och kunna använda dess fördelar och framförallt förstå hur det påverkar på alla plan, allt runtomkring dig och även dina tankar är energi och det händer mycket inom den här sfären, healing har blivit mer efterfrågat och det kommer nya tekniker och fler och fler söker sig till alternativa behandlingar.

Tina har fått lite tid återhämtning, hon hjälpte ju Jouni igenom licensutbildningen och att springa provlopp i princip varje vecka och det är en prestation i sig bara det så hon var lite sliten men har fått tid att återhämta sig vilket hon ser ut att tacka för.

Tekna var anmäld för ett tag sen men i sista jobbet före starten kändes hon inge vidare så vi strök och bokade tid hos veterinären i stället, behandlad och vila , sen började magen krångla, det är inte lätt med förändringar för hennes del och hur glad är man inte då att man har Bemer om de får kolik/ förstoppning, det är en mycket bra hjälp. Tack Lars Åke Nordlander för att du upplyser och tillhanda kunskapen om detta till både oss tvåbenta och fyrbenta i närområdet.

I vilket fall är återbesöket avklarat så mycket bättre men ombehandling med korttidsprep och vi behöver inte komma tillbaka, -kör nu igång på riktigt, hon har varit som en liten ängel hos veterinären och skött sig exemplariskt men när vi kom hem hem sist så var det som hon dämt upp alla spänningar och all energi att hon fullständigt exploderade , som nån satt ett raket i svansen men sen var det bra.

Vilken helg det varit och de mest värmande( även om det är varmt i övrigt) var naturligtvis att se Desideria så som hon var igår, jag har mycket stor respekt för hästar och de ryttare som är inne i montevärlden, det är verkligen ett styrkeprov för båda delarna av ett ekipage.

Även om jag har ridit mycket i mina dagar så var det något helt annat men jag vet att stärka upp en häst och utbilda den för att klara ridningens påfrestningar är en ofantligt gediget arbete och då rör vi oss i helt andra farter, med ett helt annat muskelarbete, men som ryttare oavsett vad du håller med är din balans , följsamhet förmåga att vägleda men samtidigt inte störa avgörande och för det krävs det styrka, smidighet ,kondition och förmåga att hålla fokus.

All sorts hästracing är ju hästvärldens formel 1, och det finns väl få som är så sjukt tränade som formel 1 förare, det kan ju låta motsägelsefullt att man ska måsta vara vältränad för att köra bil men det ju inte bara….och man måste vara väldigt vältränad för att orka hålla en sådan koncentration klara av de påfrestningar som att vara formel 1 förare innebär. Vi fattar garanterat inte hur jobbigt det är och de flesta som inte ridit på riktigt brukar inte fatta hur jobbigt det är heller.

I vilket fall är jag är grymt imponerad av både de tvåbenta och 4 atleterna som utövar monte. Dessutom i ur och skur , från minusgrader till värmebölja. Har själv dråsat av hästen efter avslutat tävlingsritt i värmebölja och nästan inte vetat var jag varit, man har en förmåga att ta sig samman under ett tävlingsprogram, jag minns också att den hästen var som att rida ett sjöslag i travprogrammet och som krävde minutiös inramning i allt annars kunde man hamna lite var som…. fullt fokus och All in var det ända som gällde med andra ord och inte förrän efter sista hälsningen kände man hur ansträngande det var, knappt man tog sig av banan till häst.

Grymt nöjd iallafall med gårdagen för det verkligen längesedan det fungerade och det har varit så mycket med Desideria så man orkar inte ens tänka på hälften… så det finns mycket att vara tacksam över en dag som denna.

🌈

Flugmedlets förbannelse och chocken…….

Med sommar och sol, 🙌 🙂det man längtat efter hela året men så kommer ju flugplågan och ja vi tvåbenta behöver väl inte skaffa någon ”sommardoft” i år heller för det skulle bara överskuggas av flugmedlet som de flesta verkar torka in, dunsta eller vad de nu gör för de brukar inte hålla särskilt länge ( om de nu inte är allmänt hälsovådliga) och om det nu inte är är så att just du råkat få det på dig, då kan de minsann stinka hur länge som helst så sommardoften från år till år varierar sig inte direkt lika mycket som Escadas Summer Edition utan tja det brukar vara nån slags citronella, beckolja eller tjära, mums…..

Sen till chocken….. det är ju bara att konstatera att man inte hänger med längre, kan ju visserligen bero på den kollektiva uppgivenheten inför kulturella evenemang eller event av olika slag som Covid -19 bidragit med, en slags tvångströja utan ände för oss alla, i vilket fall så hade det ju undgått mig att det planerats för en torgfest i Sundsvall redan i sommar men den har skjutits upp till nästa sommar, alltså detta har jag missat och kommer idag helt oförhappandes ut från ICA och studsade baklänges eller ramlade av enhörningen av förvåning om man så vill, det stod en bil på parkeringen med reklam för Sundsvalls Torgfest- jag började fundera på om jag såg i syne eller om jag helt enkelt hamnat på en gammal tidslinje, jag stirrade och stirrade för vad stod det, Lars Winnerbäck och THE ARK….. nog för att det är varmt men nu börjar man se hägringar också…. The Ark lades ner för 10 år sen, och de ska ut på en reuniontour som 20 årsjubileum sedan -It takes a fool to remain sane och skivan We are the ark kom, Salvation åt folket. En uppenbarelse helt klart, så glad man kan bli av en parkerad bil på ICA…..

Dagens höjdpunkt……

Jag kände helt plötsligt ett spontant glädjerus och sjung alla verser ordagrant på just It takes a fool….. på vägen hem, det selektiva minnet vad det gäller låttexter är det minsann inte något som helst fel på.

Were going up up up up uuup🌈🌟

Wow….

Vilket väder, man blir ju hur glad som helst, tänk om det kunde va typ så här jämt, det är klart att det behövs regn och så men just temperaturen, slippa alla tunga klumpiga kläder och att frysa, det är helt fantastiskt.

Sommaren ligger framför och en del lättnader i coronarestriktioner vilket är skönt. Jag är rätt säker på att det kommer bli en händelserik sommar för väldigt många.

Har lite lästips inför sommaren….

”Ta kontrollen över din energi så att du kan bli ditt bästa, starkaste jag.

Din energi är lika unik som dina fingeravtryck är och därmed en värdefull del av din identitet. Det är lätt att glömma bort denna viktiga, subtila del av oss, men faktum är att den behöver samma omvårdnad som vår fysiska kropp för att vi ska kunna leva ett autentiskt liv.   

När du förlorar kontakten med ditt energi-ID kommer din energifrekvens ur balans och du drar lättare till dig negativ, skadlig energi samt blir ett lovligt byte för energivampyrer. Med rätt kunskap och verktyg kan du äga din energi, höja din frekvens och ta makten över ditt välmående.   

Alla Svirinskaya är en medicinskt utbildad energihealer i femte generationen som i hemlighet coachades av sin mamma i Sovjettidens Moskva redan som liten. Idag anses hon vara en av världens främsta experter på holistisk hälsa.”

Oerhört intressant …. Läs den 🌟

Det är dags för kvinnor att resa sig, berätta sin sanning och visa vägen framåt genom att våga vara sig själva fullt ut. Tiden då kvinnor jämförde sig med och såg upp till de manliga energierna som om de vore det enda som räknades är förbi, skriver Rebecca Campbell i boken Feminin kraft som nu lanserar på svenska.

Feminin kraft är ingen bok om feminism, inte heller en bok som handlar om hur kvinnor ska ta plats på männens bekostnad, utan en guide till hur vi tillsammans ska kunna skapa en helt ny arketyp av kvinna. Hon förminskar inte sig själv för att andra ska må bra, hon vet att hon inte är sin kroppsvikt eller sin karriär. Det är en manual för att läka osäkerheten, rädslorna och de ärvda mönstren som hindrar kvinnor från att lita på sin kraft och intuition. 

En ny tidsålder

Rebecca Campbell har skrivit boken till de kvinnor som är öppna för att leda det globala skiftet som mystiker har förutspått genom tiderna: återkomsten av modern och stigningen av dem feminina kraften. 

– Vi är kallade att skapa balans mellan de feminina och de maskulina energierna, både inom oss själva och världen. För att det ska kunna ske måste det feminina, som varit passivt och ibland kuvat och tyst, fortsätta växa, resa sig och ta plats, säger Rebecca. 

Stärkande bok som ligger i tiden

I Feminin kraft lär sig läsaren att säga adjö till den duktiga flickan och sluta vara andra till lags samt hur man kan återta de ofta kallade ”kvinnliga svagheterna” och vända de till sin styrka. Det är en bok fylld med verktyg, uppmaning till handlingar, ritualer och övningar som hjälper oss att få kraften att spira – en stärkande bok som också väcker frågan: ”Vad är egentligen möjligt om vi tillåter oss att omfamna våra feminina inre krafter och istället för att trycka bort dem låta dem leda oss – både ut i världen och in i oss själva?”

Författaren uppmuntrar läsaren att fundera på många svåra men nödvändiga frågor, t.ex.: ”Om du inte var rädd för vad andra människor skulle tycka, säga eller göra, vad skulle du göra?”

”Vem ser folk dig som eller säger att du är som inte är sant?”

”Vad skulle hända om du istället för att gömma dig lät alla se hela dig?”

(Livsenergi)

Denna bok borde alla läsa….

Trevlig kväll 🌈

Lördag 29/5

Lördag fm och fantastiskt väder även om det börja blåsa på rätt rejält nu så här nära vattnet.

Idag bjuder jag på ett kort för dagen .

Dagens kort handlar om tillväxt , att ta sig igenom utmatningar att liksom elegant rida på vågen av livet, expandera ut uven problematisk situation, att blomstra genom att möta förändring.

Vad betyder personlig utveckling för dig?

Tillväxt, expansion, anpassning, succé eller att bli en bättre version av dig själv. Ett litet ord på vägen här är – du är inte din prestation, det är något som vi människor har väldigt lätt att glömma bort och samtidigt blir vi också ständigt påminda om vi behöver/ måste prestera för att duga i såväl andras som sina egna ögon och det skapar både press och dåligt mående hos många och det är därför det är så viktig påminnelse, du är inte din prestation, vi kan göra en lite jämförelse, du och en nära vän diskuterar något viktigt och det visar sig att ni har helt skilda åsikter i sakfrågan. Ni kan gilla varandra ändå och respektera varandras åsikter. Det är att skilja på sak och person, och det är precis det jag menar med att du inte är din prestation ( du är så mkt mer än det, alltid).

Vi vet aldrig hur många misslyckade försök någon gjort innan genombrottet( det är alltid bara genombrottet vi ser).

Följ din röda tråd, blir du osäker så fråga om hjälp, lyssnade på en podd för ett tag sedan med Jonas Gardell och han sa en sådan jättebra sak om just det här när man blir villrådig och inte riktigt vet vad man ska göra, det är liksom lätt att man frågar många och får tusen olika råd och till slut är man ännu mer förvirrad än man var innan, dessutom är det inte heller ovanligt att man får en massa råd man inte bett om ( vi har väl alla varit med om: Men Lilla gumman du får väl förstå att det ska göras såhär och såhär….. oftast av någon som inte har minsta inblick i helheten.

I vilket fall så sa Jonas något i stil med att välj ut typ 3 personer som du litar på , dessa kan du fråga om råd eller be kika på något du gjort och komma med synpunkter, övriga kan du strunta blanka f-n i, du är inte för alla och alla är inte för dig….

Att ta sig igenom utmaningar är att växa och det har du gjort massor med gånger men jag är säker på att du sällan ändå klappat fig själv på axeln för allt du faktiskt klarat av och det är ett råd idag, titta tillbaka på att du klarat av och beröm dig själv, de är de sakerna som gjort att du är den du är idag och det är det som gjort att du växt och att du är redo att möta allt nytt som väntar.

Trevlig helg 🌈

Fullmånesläsning 26/5

Tänkte att vi tittar lite på den närmsta tiden och idag har vi fullmåne i Skytten.

Jag har dragit två kort och det första talar om styrka, de flesta har nog fått den testad ganska rejält det senaste året och är det så att du känner dig trött och less så är det ändå så att du har styrkan att fortsätta , även om det inte känns så just nu.

Det talar också om att det kan komma saker framöver som kommer göra att vi får testa vår styrka, mycket händer både i den stora världen men även i våra privata sfärer. Dock handlar det här mer om att vi kan få våra övertygelser prövade och att det i den yttre världen kan hända en del omvälvande saker den närmsta månaden och det är här styrkekortet kommer in , att stå stadigt oavsett vad som händer i det yttre. Det avslöjas mycket om vad som händer bakom kulisserna ute i världen och det är något som kommer fortsätta och troligen bli mer omfattande än vi just nu kan tänka oss.

Spännande tider trots allt…

Just med tanke på hur det just nu kan vara både på det personliga men också det utvärldsliga planet så är det viktigt med medkänsla och inte bara för andra människor utan också dig själv. Gör något vänligt för andra så ofta du kan , något så litet som ett leende till en medmänniska kan göra en sir skillnad. Vi påverkar andras liv mycket mer än vi någonsin kan tro och ofta vet vi inte hur andra människor har det eller mår på riktigt, för ärligt när du frågar någon om det är bra, hur ofta får du då ett ärligt svar? Oftast får du bara BRA, end of discussion.

Är det så att du ger mycket av dig själv hela tiden till andra? Då kanske det är du som behöver lite välriktad vänlighet gentemot dig själv.

Oavsett vad gör en överenskommelse med dig själv att praktisera , självmedkänsla, befria dig från bördan att vara perfekt i andras ögon tillåt dig själv att vara människa och applicera det också på vad du tänker om andra. Det är inte ditt jobb trots allt allt att tala om för andra hur de ska göra för att uttrycka sig på ett sådan sätt att det passar just dig. Börja idag med att vara snäll utan någon som helst anledning.

Trevlig kväll 🌟

Meddelanden till Pick a card.

Nr 1 (Blå) Kortet kommer från Energy Oracle Cards an Sandra Anne Taylor.

Kortets nummer i leken är 11 och heter Cornucopia,

Cornucopia står för överflöd i alla dess olika former och historiskt sett består det av ett gethorn eller ymnighetshorn som är fullt med frukt, blommor och ofta någon form av sädelslag som är en symbol för jordens överflöd och rikedomar.

Oavsett hur det varit för dig den sista tiden så talar detta kort om gåvor av något slag som är på väg till dig, du kommer få skörda frukten av det arbete du lagt ner.

Har du sett många 1:or den senaste tiden, kollar du ofta klockan just 11.11, då är detta ett meddelande om att du är på rätt väg, the best is yet to come… tappa inte hoppet. överflöd kan betyda olika saker för olika människor och visst kan det vara tillskott inom den ekonomiska biten men också något slags önskan som blir uppfylld, något inom ditt arbete lyckas, kanske längtar du efter att träffa någon… kortet står också för fertilitet och kanske har du någon projekt eller skapelse som tar form eller kanske en förhoppning om tillökning i familjen.

Oavsett vad du önskar fina det goda möjligheter för dig nu att få dessa uppfyllda nu. Som du ser kommer solen in igen.

Nr2 ( svart med krumelurer) Starman Tarotkort by Davide De Angelis) som det Bowiefan jag är så är detta en grymt häftig lek.

Den hängde mannen är kort nummer 12 i den stora Arkanan och det handlar om att känna sig låst, du kanske har blivit tvingad att ta en time out och titta på ditt liv med ett annat perspektiv, koppala ihop ditt sinne med ditt hjärta för visst i ärlighetens namn är det mycket som försigått däruppe i skallen den senaste tiden, alla måsten allt som borde göras och allt som inte blivit gjort.

Det du behöver göra är att koppla av och faktiskt inse att du kan inte själv kontrollera precis allt. Låt en paus ge dig en chans till att se saker ur ett nytt perspektiv för att kunna gå framåt, helt enkelt sluta stånga pannan blodig och backa av lite så ska du se att det du funderar på kommer att klarna.

Nr 3 , ( Vit med regnbågscirkel) 7 energies av Colette Baron- Reid.

Earth Magic

Detta kortet talar om vår förbindelse med Moder jord, eftersom du också är en del av naturen följer du samma cykler när det gäller manifestation , dina drömmar börjar under ytan av medvetandet tills en idé kommer , övertygelsen inväntas och sen planterar du något som är meningsfullt för dig.

Detta meddelande handlar om att ha tillit , när du har planterat ditt frö så måste du ha tillit till att det får gro i lugn och ro. Lita på det du gjort kommer bli bra. Den största magin är oftast den som pågår under jorden, ibland kan de kännas som den tar god tid på sig men helt plötsligt kommer den igenom marken och där ovan gjord kan det bli den mest fantastiska växt eller blomma .

Det du har i tanken, gör det…. om du redan gjort det och tagit steget och nu biter på naglarna för det tar sådan tid innan det blir resultat, håll ut, det du så noga planterat kommer bära frukt.

Trevlig helg på er alla 🌹