Blogg

Sommar och sol…

Igår vad det så dags för Shippen att göra debut och det var ett lämpligt lopp i Gävle för hästar högst 6 000. Värmen har ju fortsatt och hade verkligen laddat upp med elektrolyter och vant honom med äpplejuice i vattnet och jag tyckte faktiskt att han klarade av just den biten på ett väldigt bra sätt. Snäll att åka med och gör inget större väsen av sig, okomplicerad och lättsam men ännu orutinerad och när väl starten gick i loppet så satte han inte en fot rätt och det blev galopp och även en diskning, det har man ju varit med om förut så det är inte mycket att hänga upp sig på, han måste få vara med och lära sig helt enkelt.

Det är en schysst häst som jag tror vi får roligt med framöver när han kommit in i matchen.

I morse när jag släppte ut hästarna så var det rätt spännande , på lägdarna runt hagarna har de slagit och igår blev de klara med plastning så det står många vita balar därute lite här och där och de stod inte där igår, Desideria uppmärksammade att hon sett dem men brydde sig inte nämnvärt, Tekna lade överhuvudtaget inte märke åt dem alls och inte Shippen heller, Fair växte från sina 153cm till minst 2 meter och fick jordens ”tuppjuck” och flög som ett halvtok. Vågar defintivt inte använda den delen av hagen som är närmast. Musse fick också ett tillfälligt psykbryt och sprang omkring i hagen väldigt upprörd och lät som en drake.

Musse är lite på femtielfte sprätten och jag hoppas att han kommer med i något lopp snart. Tekna måste kvala framöver och Desideria var vi med till Sisso tidigare i veckan så hon är behandlad. Det är lite halvtrögt med andra ord just nu men det är ju så det är så det är bara att fortsätta framåt. Sen har jag ett tips också att komma med, Kunskapskanalen har en dokumentärserie i tre delar som heter Equus- Världens hästar, mycket fint filmad och väldigt intressanta inslag från olika delar av världen. Rekommenderas verkligen.

Shippen står och spanar

Stallmodebetraktelser..

Nu måste vi snacka lite stallmode med tanke på att det är sommar och varmt som bara f-n . Nu gillar jag ju värme så inget fel med det men det är ju det här med kläder, alltså jag har jättesvårt med att gå omkring i shorts när man ska arbeta istallet, man känner sig rätt så oskyddad på något sätt, detta brukar ju oftast de varma somrarna resultera i att man ser ut som kaptenen på kalkfartyget när det gäller färgen på benen när man väl får på sig kortbyxor. Trots långbyxor lyckades jag dessutom få en fästing på smalbenet i fjol, ve och fasa vilket äckel, tror jag blivit lite traumatiserad av detta är väldigt mycket på min vakt på det planet. Å sen då kortärmat på det, det vill man ju helst ha men för rätt många år sedan fick jag mig en rätt rejäl tankeställare vad det gäller det med och att rida eller för den delen köra, hade fått hem en häst från Tyskland som var väldigt snäll till en början (troligtvis trött efter resan) men efter ett tag började han göra väldigt snabba helomvändningar när man red ut och det tog två avsittningar innan jag lärt mig just att sitta kvar i den manövern och första gången i kortärmat skrapade jag upp armar och armbågar ganska rejält, kunde typ plocka grus ur skrapsåren i flera dagar och då tänker man lite, tänk om man får ett öppet benbrott, sommar och infektionsrisken på det , näe känns inte riktigt bra, red resten av sommaren i trekvartsarm och vid nästa ofrivilliga avsittning så klarade sig armbågarna helt ok. Men det där har faktiskt gjort att jag har väldigt svårt än idag till att motivera mig till att varken rida eller köra i kortärmat. Därav många tror man är tokig, man har ju fått en del kommentarer, fryser du eller… näe det handlar inte riktigt om det , en självbevarelsedrift om än i svettig form men det bjuder jag på….

Det värsta av allt tycker jag på sommaren är skor, man behöver ju egentligen stålhätta typ jämt, de flesta kan ju drumla till det när man går dem och när man fixar med de på gången är det ju ibland som målsökande missiler när det gäller att pricka på fötterna men det var ju det där med att skorna väger ungefär ett ton känns det som, de mer eller mindre kokar i skorna och kliar överallt och när man är konstant så varm om fötterna så blir de ju så trötta och ömma,näe Nobelpriset till den som kan göra superlätta skor som skyddar och andas.

Hästarna har inga problem med årstiden iallafall, de är nog skönt att slippa täckena som hänger med i övrigt större delen av året. Musse verkar vara i sitt livs form trots värmen( kanske tack vare) springer och kvastar i hagen emellanåt , det är bara ett aber och det är det att han inte har några poäng så han kommer inte med någonstans, typiskt. Fair verkar rätt nöjd med tillvaron förutom att den där ” poolen” dvs vattenbaljan är lite liten att bada i. Hon har försökt…

Det går en del salt nu…

Lååång helg…

Inte förrän igår natt 23.43 inträffade sommarsolståndet och även om det inte kommer märkas än på ett tag så går vi mot mörkare tider. Men vilken otrolig sommar det ändå varit såhär långt. På något vis var det väl lite det vi behövde, tänk om mitt i alla restriktioner om Covid -19 så skulle vi fått en sån där svinigt kall och regnig sommar där man missade finvädret som var typ en eftermiddag( i bästa fall) om man jobbade.

Jag har ju tidigare skrivit om lite olika djur som dykt upp i stallet nu under våren och igår fick vi ett till besök av något som iallafall inte jag sett förut, jag höll på och blandade mat i duschen och helt plötsligt såg jag en vit fjäril med svarta prickar ( en dalmatiner) med andra ord, strukturen på vingarna och dess huvudform gav mig känslan av att det var någon typ av nattfjäril och de brukar ju mest vara mörka till färgen. Bruna eller grå men en sådan här hade jag aldrig sett så jag var tvungen att googla…

Prickig tigerspinnare heter de och tycker det har lite av ett majestätiskt utseende . Det liksom vita luddet ovanför vingarna ser lite ut som det gör på en mantel.

Fjärilar är ju en mycket gammal symbol för en del olika saker i olika traditioner transformation, återfödelse och den fria själen. 🐛🦋Så det var ett vackert besök med andra ord och som Einstein en gång sa :

”Det finns endast två sätt att leva livet. Ett som om inget är ett mirakel. Det andra som om allt är ett mirakel.” Och jag håller definitivt på det sistnämnda.

Sen apropå djur så igår morse såg jag faktiskt nåt häftigt. Det kom en rultande andfågel med tofs på huvudet från sjön 🦆oöver vår gräsmatta och när han var nästan uppe vid altanen hörde jag ett rejält brak och Jappen hade nog legat på lur bakom knuten för han kom som skjuten ur en kanon farande 🐆 över altanhörnet och efter sjöfågeln som flaxade och lyckades så småningom undkomma kattens utfall med en hårsmån, tur det säger jag, Jappen hade ju säkert varit nöjd över den stora steken men tänk å hitta nå dyligt utanför dörren, för det brukar ju vara där de lägger sina jaktbyten.

Vi har ju varit ut till Lörudden i helgen och det var ju inte så längesedan jag skrev om paddor och Feng Shui och allt det där så kände jag var tvungen att dela med mig av denna, här har man tagit det hela till en helt ny nivå.

Sen tillslut måste jag dela med mig av min mammas konstnärliga alster som jag tycker är väldigt fina och som blivit väldigt populära och var och en är unik i sitt slag.

Morfar var ju fiskare i hela sitt liv och hade ju en fiskaffär i backen på vägen ner till hamnen ,Blockens Fisk . Tiderna har som sagt förändras mycket sedan dess men nog är det här Blockens Fisk i modern tappning…

🐟❤️

Midsommarkort…🌿

Idag fick jag för mig att dra några kort och har du hittat hit så finns det något meddelande till dig här…

9 i stavar

En ensam man står och samlar kraft, ibland får du känslan av att du lyckas ta ett steg framåt men genast så blir det två steg tillbaka, det känns som det just nu är svårt att uppnå det du vill och det är troligt att du antingen precis har gått igenom en tuff period eller så står du mitt i den nu, frånvaron av tur är påtaglig. Detta kort talar också om att trots detta så ska du inte misströsta för ofta kan sådana här situationer vara början till våra allra största bedrifter men du kommer förmodligen inte att förstå varför du var tvungen att möta alla dessa hinder förrän situationen väl har vänt till din fördel.

Det är lätt att man känner sig besviken och då lätt hamnar i försvarsställning gentemot andra men stöt inte bort de människor som finns runtomkring dig som har goda avsikter för kanske finns hjälpen hos dem.

Var öppen för att ta emot bra saker, det låter väl enkelt men det är en lite djupare mening än så då det handlar mycket om hur man värderar sig själv, du kan bara vara öppen för att ta emot bra saker i ditt liv om du tycker att att du är värd det. Det kan också tyckas vara en enkel sak att uppnå men på riktigt om man rannsakar sig själv så går de flesta runt med olika föreställningar om sig själv, varför skulle det här lyckas, jag har ju faktiskt misslyckats med de och de och , det här är jag inte så bra på, den och den är mycket bättre än mig på det här osv.

Vet du, det som har varit det har varit och det finns faktiskt inte längre …låt inte det ta glädjen och din kraft som du ska använda i nuet och i din framtid. Alla dessa känslor av skuld och att inte vara värdig det är sådant som faktiskt gör att det är svårt för dig att mottaga det du vill ska komma till dig, här är en väldigt enkel övning som är ganska avslöjande om hur du tänker om dig själv: Hur tar du en komplimang? Vilken fin klänning du har… och vips har du svarat äsch den här gamla trasan. Redan här var det svårt att ta emot, eller hur , även om nu klänningen är från julen 2011 så handlar det inte om det utan att någon visade dig uppskattning av någon form , säg tack och ta emot det i stället. Träna dig helt enkelt på att ta emot ,och inte förminska dig själv.

Visst är tanken god att du ska tänka positivt och att vara tacksam när vi sänder ut våra intentioner om vad vi önskar oss men det kan bara vara effektivt om vi faktiskt tycker att vi förtjänar att få det vi vill ha. Det är faktiskt inget särskilt du måste göra eller åstadkomma för att vara värd just det du önskar mer än att faktiskt helhjärtat känna och tro på att du faktiskt är värdig.

Här handlar det om att förstå och att använda sig av den kraft du själv besitter. Det ligger en viktigt tid nu framför dig du är alkemisten i ditt liv och precis som alkemisten kan förvandla metall till guld så finns det möjligheter att omvandla svårigheter du mött eller är i just nu till välsignelser. Det ligger möjligheter framför dig nu , tvivla inte på det och att du har styrkan att få dina drömmar att bli verklighet.

Ryttaren

Avslutningsvis talar detta kortet om att det finns ett meddelande , en nyhet som kommer till dig snart, ryttaren på bilden har en väska och ett brev i handen, lägg märke till att hon sitter på en karusellhäst och karusellen är den ultimata metaforen för en ny cykel och jag menar inte en Crescent utan vi har ju olika cykler i vårt liv och för dig är det ny nu som ska ta din början och jag önskar dig en trevlig resa….

Ett hästliv och ett liv med häst…

Det är en sak man har fått lära sig att såväl glädje som sorgeämnen kommer och går. I ons eftermiddag så går jag först ut med hö till hästarna och allt är lugnt, går tillbaka till stallet och hämtar lite annan mat och när jag kommer till Zoot så ser jag att något är fel, han vill inte röra sig ur fläcken, tänker först att det är en korsförlamning eller något för det syns ingenting någonstans på hästen, men icke när vi väl fick honom att röra sig var han bortom blockhalt, ingenting i hovarna så inget sånt.Känslan var ändå att det var något vid bog/ armbåge och vi får tag på en veterinär som ska komma men det blir diverse akutfall osv så det drar ut på tiden och sen börjar bogen svälla i riktigt rejält, distriktsveterinären kunde inte göra så mycket annat än ge smärtstillande vilket känns som det viktigaste ändå i det skedet. Så småningom lyckades vi baxa in honom i stallet, stackaren.

I detta läget skulle vi invänta morgondagen för röntgen men det var viktigt att han inte skulle lägga sig nerpå natten med tanke på komplikationer som skulle kunna uppstå så jag spenderade natten i stallet för att hålla koll.

Trots de tråkiga omständigheterna var det ändå rätt intressant att vara där på natten och se vad flocken faktiskt gör när man inte är där, även om det inte var helt autentiskt när man trots allt är där, men ni fattar vad jag menar, jag satt hos Zooten och vi hann prata om ditten och datten, Desideria låg ingenting på hela natten hon tog på sig vaktrollen och stökade inte omkring det minsta lilla, Musse låg faktiskt och sov hela tre gånger under natten och däremellan stod han med huvudet ut och visade sitt deltagande, Chippen som står bredvid stökade inte heller minsta lilla utan stod andäktigt bara närvarande på sin sida mest hela tiden , han tog dock en tupplur på morgonkulan.

Varken Fair eller Tekna gjorde något som helst väsen ifrån sig och de låg ner och sov i två omgångar och därimellan stod de med huvudena ut och bara var med. Det var med andra ord stillsamt. Zooten fick mer medicin på morgonen och vi skulle göra ett försök att antingen få ut någon med röntgen eller ta oss iväg. Dock satt skadan på ”fel” ställe så de inte skulle gå använda portabel röntgen så högt upp och att försöka köra iväg med honom gick inte heller. Det fanns inte så mycket att göra och dålig prognos och med täta kontakter med vet så blev det tillslut så att han fick somna in på eftermiddagen, det gick väldigt lugnt och stilla till så det kändes tryggt, Både Molly och jag var med. Stark gjort av henne tycker jag ❤️. Det känns alltid väldigt viktigt för mig att vara med, hästar är så fina följeslagare och de ställer alltid upp på oss människor så det känns faktiskt som det är det sista man kan göra för dem. Jag tror jag har det med mig lite från barnsben för jag fick ganska tidigt följa med pappa när han skulle iväg och ta bort någon häst och är tacksam för det idag för man fick veta hur det var och gick till då kunde man inte bygga upp egna ”skräckscenarior” om hur det skulle vara. Tacksam för det, pappa var också lite av den i byn som kunde åka med hästar åt andra när de behövdes och det gick visst också i arv för ett tag åkte även jag med hästar åt några i byn och även ridskolan.

Det var en sorglig dag och jag kommer sakna den glada uppsynen och den otroligt snälla hästen men är samtidigt tacksam över de nya saker som jag halkade in på för att kunna hjälpa just honom med sin kropp. Det finns ju som sagt människor som tro att det här med travhästar bara är en industri och att det bara handlar om pengar osv, det är tyvärr ofta så det framställs på ett negativt sätt och det är så trist, jag har haft både tävlingshästar inom tid och trav och för mig har alltid varje relation till en speciell häst varit unik och det har aldrig haft att göra med om den är ett varmblod, halvblod eller för den delen kallblod , relationen bottnar i att man jobbar tillsammans i vad man nu än gör och eftersom jag ofta jobbar till stor del med fräschören och deras problem så blir det ofta en nära relation på kort tid och precis som människor har ju hästar olika personligheter som är mer eller mindre lätta att tycka om, vissa är svårare att komma in på livet än andra men en sak är säker och det är att de där man får kämpa lite extra med och som utmanar dig är helt klart de bästa lärarna för de får dig att tänka i andra banor och utvecklas.

Zooten i maskroslandet

Man har ju varit med om tidigare när det vid någon olyckshändelse blivit så att man hastigt fått tagit bort någon häst att det faktiskt blir väldigt dämpad stämning i stallet ibland det andra hästarna och de kan se väldigt frågande ut varför allt inte verkar vara som vanligt och jag var faktiskt lite bekymrad för boxgrannen Chippen igår men det kändes genast mycket bättre i morse när allt verkade lugnt i stallet och Chippen ganska tydligt visade att den oron var obefogad. Han dansade ut i hagen och blev riktigt uppspelt och satte svansen i vädret när det kom en och körde förbi, han brukar inte direkt göra många knop varken på väg ut i hagen eller ute i själva hagen. Döm om min förvåning för jag hade tagit med hans höpåse i andra handen , den var jag tvungen att släppa för han var verkligen på hugget, väl ute i hagen var det diverse bocksprång och bakutsparkar blandat med frenetiskt rullande. Så han talade ändå om att jag är mer än ok.

Och till dem som inte kan fatta det här med varför man är så hästbiten trots att det inte alltid är en dans på rosor direkt så har jag bara en sak att säga , ett citat av (med reservation för stavningen) Nietsche som i princip sammanfattar det hela,

”Och de som sågs dansa betraktades som galna av dem som inte kunde höra musiken.”

Stor kram på er fam Eriksson/Julander ❤️🦄

Vill också passa på att önska alla en Glad Midsommar 🇸🇪🌞🌿🍓🎉🌻🌈🧚🏻

Kvalfylld men lyckad dag…

Faktum är att jag faktiskt började tisdagen med ett morgondopp, vet inte om jag , badkrukan kan minnas att jag typ någongång badat före midsommar, åtminstone inte i vuxen ålder. Och ja det är ju en del klagomål också på värmen men det var längesedan hästarna var så mjuka och fina i muskulaturen, av sig själva så det varma vädret gör ändå gott.

Igår var det dags för Musse och Chippen på Bergsåker, Musse i ett p21 lopp och kval för Chippen. Musse var rejält på hugget idag innan värmningen och han är väldigt blank och fin och ”fit” nu så han ser ut att vara i riktigt bra form riktigt roligt att se honom. Han gjorde verkligen ett kanonlopp men det var lite struligt på vägen med galopperande hästar framför osv så han har liksom inte det där flytet man behöver. Att dörrarna öppnas framför en i stället för att slå igen skulle behövas .

Chippen såg lite morskare ut än senast faktiskt redan i värmningen och även om han är orutinerad och det mest ser ut som han springer runt och lallar på så kvalade han ändå på 1.20.3 så det kändes riktigt bra. Det har hänt mycket med honom på kort tid.

Intet är som väntans tider….

Boiled…

Otroligt att det är så här varmt så här tidigt, det är ju oftare så att man får ha skoteroverall på sig till midsommar om man ska vara ute och de senaste åren har ju temperaturen på julafton varit ungefär densamma som till midsommar…man är ju ovan så man känner sig lite halvkokt men man brukar vänja sig fort.

I Söndags var det varmt som tusan med och Tekna och Zoot startade i Bollnäs, blev lite jäktigt då de gick i lopp1 och lopp 2 med samma vagn i olika hjulhöjd men ”grabbarna” jobbade på som i värsta formel 1 depån.

Tekna var ”rullig”och det blev pass och galopp vid flera tillfällen så det slutade med en diskning. Byta skor och nöta på.. hon har ju varit fin i jobben innan. Zooten gjorde det bra, han stod på tillägg och såg ömsom ut som han bromsade och ömsom som han tog i, han hade fått syn skuggor på marken som han skyggade för så där får det bli en jordbländare nästa gång, men när han glömde bort de farliga på backen så gick han bra framförallt till slut så han knep ändå ett 6e pris. Framförallt klarade han återigen av voltstarten trots 1 omstart så han lär sig mer och mer hela tiden, duktig.

Blev dock dåligt med bilder då man mest var på språng hela tiden och vi värmde första värmningen tillsammans också , det såg säkert lite skojigt ut med långstegande Zooten med lätt böj på nacken och sen den lilla rappa Tekna i rygg. Även om de är lite griniga på varandra hemma så skapar det lite trygghet att ha med en ”polare” hemifrån så det är nog väldigt bra för dem.

Men hittade en rätt rolig bild som jag inte publicerat som får hänga med den här gången som jag tog för några veckor sedan, snacka om att va smidig när det behövs…

Faktiskt så bjöd Zooten på ett rejält skratt i lördags då vi höll på att sko och han låg faktiskt och snarkade i sin box bredvid, då var han verkligen inte ängslig och dessutom så drömde han nog för då och då kom det små pipiga gnäggande läten från honom. Lät hur kul som helst .

Veckosummering och sommartips…

Finvädret står som spön i backen, tänk om det kunde vara så här jämt vad mycket enklare det skulle vara…

Desideria hade ingen bra dag på Bergsåker så det står vetcheck på schemat för hennes del. I övrigt är alla igång och det laddas för starter och kval. Det ska visst bli ”apvarmt” i helgen då gör mitt bästa för att fylla på depåerna på de som ska ut och tävla.

Det finns ju en del hästar som behöver ”tagga” ner lite och då behöver det inte vara negativt med lite värme, mjukare och smidigare brukar man bli också ..

Men häromdagen i skogen precis där alla trollsländor håller till låg ”Rävis” och vräkte sig i skuggan mitt på banan. Just då var jag på promenad med Desideria så vi gick på sidan dock kände väl sig Rävis ändå lite störd så han klev upp gick ett par steg åt sidan och när vi passerat lade han sig igen men huvudet mellan framtassarna och utstötte en suck som borde ha hörts ända bort till Ängomsbodarna.

Desideria har ju börjat samla på husdjur , för några veckor sedan hade hon en skogsödla inne hos sig och igår var ” Paddy” paddan därinne. Har sett en padda varje sommar sen vi flyttade till Wolmsta och jag läste någonstans att det finns paddor som kan bli uppemot 30- 40 år så undrar om det är samma 🐸 Har mest sett en padda inne i storstallet men nu har den även förärat oss med ett besök. Men det är lite konstigt att de här djuren väljer att gå in till Desideria hon är längst bort från dörren där de kommer in.

Men har man lite koll på Feng Shui så vet man att paddor symboliserar överflöd och lycka, man ska placera en trebent padda med ett mynt i munnen innan för dörren så att säga vänd in mot huset för att den så att säga ska hoppa in med lyckan och välståndet. Det finns alltså sådana skulpturer eller prydnadsfigurer . Så ok den här paddan var ju inte trebent och inga mynt hade han med sig heller men man ska ju undvika kontanter i dessa tider så han hade säkert VISA men han kom ju iallafall självmant, alltid något.

En pengagroda/padda

Det är faktiskt ett tips på presenter till födelsedagar/bröllop – you name it till de som redan har allt. Det finns mycket roligt inom Feng Shui tex ett par mandarinankor kan man ge bort som enligt traditionen drar till sig kärleksenergi till hemmet(utmärkt bröllops/inflyttningspresent).

Mandarinankor

De här fina finns på www. jigaia.se

Där kan man också läsa lite mer om dem, placering osv.

Ska ni läsa bara en bok i sommar så har jag ett tips.

5am club -av Robin Sharma (Munken som sålde sin Ferrari.

Robin Sharma är också med i ett kanonavsnitt i Framgångspodden så tipsar även om det.

Skulle vi få en innedag pga av dåligt väder så har jag en film, goda hästvänner och alla ni andra med för den delen att rekommendera Ride like a girl, finns bla på SF Anytime.

Inspirerande …ska inte avslöja nåt …

Något som också är inspirerande är en kurs i triggerpunktterapi för häst som jag hoppat på och har hunnit praktisera en del, därav också det blir lite långt mellan bloggarna. Övningsobjekt har vi ju stallet fullt så det är toppen.

Kan vara så jag glömt något tips nu som jag samlat på mig under de senaste veckorna men då kommer det vid ett senare tillfälle…

Trevlig helg ❤️

Juni, Juli, Augusti, allting verkar lättare då…

Kanske är det också därför det alltid känns som just den tiden på året går så hiskeligt fort. Ja hjälp vi är redan inne i Juni och är inte allt bara rätt och slätt helt grymt…det har varit soliga varma dagar och ljusa kvällar och nätter. Stanna världen en stund tack…

Å det går framåt, saker och ting tar sin tid men det händer saker, ibland kanske inte resultaten är de bästa siffermässigt men även inom det här finns det både hårda och mjuka värden. Glaset är definitivt mer halvfullt än halvtomt.

Den här veckan har det varit en start, man kan säga att vi chansade lite , det har ju varit krångligt för Zoot med voltstart så vi uppanmälde och han fick då stå ensam på startfållan, tänkte att det ökar ju chansen att ta sig iväg när inte det är alltför många hästar på honom direkt och nog fick han öva på voltstarter… det blev nämligen 4st omstarter innan de slutligen gick iväg i det femte försöket och hör och häpna , han höll sig i trav varje gång. Sen var det debut över lång distans 2640m och det blev ett rekord där och med sina dryga 22 000 på kontot var det duktigt gjort att ta sig in på en 5eplats,loppet var trots allt stängt vid 160 000:-.

Zooten i maskrosland

Chippen har definitivt gått framåt efter kvalförsöket i förra veckan. Väldigt pigg och han har fått en helt annan hållning i körningen och bättre spänst mycket positivt och erbjuder en helt annan körupplevelse, riktigt roligt är det.

Desideria har ömsom retat gallfeber på mig denna vecka med alla påhitt och allt stök hon överhuvudtaget kan hitta på samtidigt som hon varit fin när man tränar, så hon är anmäld till nästa vecka.

Lille Skutt (Tekna) har varit till banan och gått ett 2640m jobb och hon är startklar. Hittade en bild från förra året, tycker det är roligt att jämföra. Hon har verkligen vuxit ut och blivit en elegant dam.

Tekna 3 år
Tekna 4 år

Fair tränar på, blivit mycket mer stabil på alla sätt, jag tycker det är ett nöje att köra henne just nu . Musse är pigg och glad och där letar vi lopp. 🙂

What a week….

Häromdagen när vi åkte hem från Bergsåker så fick jag till mig några rader av en sångtext och kunde inte mer än att börja skratta för hur det än är så har jag ett humoristiskt och ibland något ironiskt sätt att se på saker, här är texten:

Så det är lika bra att sluta drömma
Det går åt helvete i alla fall
För om man drömmer om Paris
Hamnar man på något vis
Likt förbannat i Hudiksvall

Pessimistkonsulten med Iggesundsgänget,

Näe nån pessimist är jag inte men ibland måste man hitta på saker för att lätta upp tillvaron lite när det går lite trögt.

Desideria var väldigt fin inför starten i Rättvik men det blev ju tokkörning där som hon var med i så det blev inget bra för hennes del, jag är mest glad över att hon pigg och glad och har ätit bra efter så det känns ändå ok, hur det blir och så kan ju inte jag påverka så mycket men istället är man ju den som oroar sig mycket för hennes väl och ve och det i sig kan vara nog så påfrestande. Det var riktigt synd för jag var så nöjd med att hon var så lugn och fin i värmningen, jag värmde själv och hon kändes perfekt tempererad, trots att hon varit borta ett tag.

Desideria och jag

Sen rullade det ju på och på Tors skulle vi göra ett försök med att kvala ”Chippen” han är ju inte så rutinerad på banan och nu finns det inte mkt provlopp heller att tillgå så man får göra det bästa av det som är, glädjande är att det är en schysst trevlig häst som gillar när det händer något och det är nog mest att han ska bli lite varm i kläderna. Han är är inte normalt sett galoppbenägen och gjorde en fin provstart , han är ju rätt så bekväm av men det blev lite snurr på honom när han fick sällskap, tråkigt nog slog nog premiärnerverna till när den riktiga starten gick och det blev ett rätt så hejdlös galopp, han är dessutom en väldigt stor herre så det blir lite svårt att hitta benen så han galopperade länge och var svår att få ner så det var trist , han blev inte diskad men han hamnade ju sedan lite i ingenmansland och då blir han ju rätt så lat tills han fick sällskap men då av de hästar som skulle springa betydligt saktare så näe det blev inget lyckat kval men som sagt det är inget nytt för en speciellt inte när de handlar om orutin, han fick ett jobb och öva så det är ju bara att va på det igen när tillfälle ges. Han var ju väldig stor och grov när han kom för några månader sen och idag när jag tittade ut mot hagarna så blev det som jag såg en ny häst därute, han har verkligen börjat forma om sig och slimmat till sig och som sagt en genomtrevlig och snäll häst, jag gillar bara inte när han hoppar på mina fötter. 🤪

Igår var det så Musses tur och nog kan man säga att det var ett tufft lopp för hästar mellan 160- 400 000 och Musse har 160 500 så det var en tuff propp för honom. Men den gentlemannen gör alltid så gott han kan, idag fick han prova utan skor och vilken skillnad det blev för honom och vagn med lyfteffekt. Hans rekord är satt 2018 1.15.5 över samma distans och startsystem och igår 9år gammal springer han 1.14.8, det var ett tufft lopp så han fick tyvärr inte med sig någon slant men vad kan man begära , han sänker sitt rekord med såpass mycket och han verkade nöjd själv , det värmer i hjärtat att se en sådan gammal uv så pigg och positiv och så ärlig.

Musse