Blogg

In the end….

I slutet på året är det alltid mycket som ska göras och mycket saker som ska hända…. Tvärtemot vår årstid egentligen, en årstid då vi borde dra ner på tempot och söka mera inåt, men händer det? Näe , kanske därför så många upplever att de är så otroligt trötta nu….

I december drabbas jag av paniken att inte använt friskvårdsbidraget men hör och häpna i år hittade jag en som sysslar med frekvensterapi genom Scio, har ju testat det både själv och på hästarna och det har varit otroligt effektivt. För några år sen var jag så dålig i vad vi här i väst kallar IBS vad jag med Scion då fick veta var att jag hade något som kallades läckande tarm. Det var bra efter behandling väldigt länge men hade börjat smyga sig på igen innan jag började läsa akupunktur men efter har jag kunnat hållit efter det med akupunktur och börjat fatta hur kyla och fukt påverkar kroppen vart mina obalanser sitter och vad jag kan göra själv så 🌶️ 🌶️ har jag varit så gott som symptomfri i nästan 1,5 år.

Så ja jag har bara goda erfarenheter av Scio, jag tillhör ju också den ska som är övertygad om att just frekvenser, ljud och ljus och kvantmedicin är en stor del av framtiden, så blev jätteglad när jag äntligen hittade något för mig i det man kan välja mellan.

Blir en lugn eftermiddag med lite titt på trav, ( underbart att slippa vara i den kallhålan Bergsåker just idag).

Black Friday

I samarbete med Kungsborgs Gård kör vi nu 25% rabatt på alla blodprov som beställs innan sista november.

Vi har under det sista året pluggat, planerat och arbetat fram en ny tjänst.

Prestationsanalys genom blodprov.

Det är ett koncept som den ytterst eliten i de olika grenarna av human och hästsport har använt sig av i några år. Vi har nu tagit fram en tjänst som gör det möjligt för den mindre ryttaren/tränaren/kusken.

Några av våra kunder har redan provat på och feedbacken är jättebra. Vi har haft glädjen att arbeta med eliten i flera länder bla worldcup ryttare i USA.

Vad är det då vi kan se

 • är hästen otränad, vältränad, övertränad
 • infektion
 • blodbild
 • immunsystem
 • är hästen sur, basisk, eller bra i sitt pH ( beror på vilken prestation
  man vill ha ex är en basisk häst stel, inget tryck, en sur häst är
  mjuk, startsnabb men inte uthållig och får mjölksyra fort, en sur
  häst skadar sig lätt, återhämtar sig sämre det finns hur mycet
  information som helst att plocka fram
 • tål hästen mjölksyra
 • är energibalansen rätt
  mm mm

Vi kan dessutom se om din tänkta foderstat fungerar som du har tänkt dig

ger du för mycket eller för lite protein, stämmer mineralerna, stämmer energin.

Vi tar blodprov, analysen görs i ett lab, vi gör en analys, tittar på din kompletta foderstat och går igenom den, ger du rätt tillskott ( innehåller dina tillskott det som du betalar för) tar dina olika tillskott ut varandra. Ger du för mycket protein.
Vi reviderar din foderstat, PENGAR ATT SPARA

Vi kan med detta faktiskt lösa en del problem
Stel, trög, nervös, inte snabb, tröttrnar fort mm

komplett paket 1550 kr ink moms, du får givetvis ditt blodprov med alla värden, en komplett analys, revidering av foderstat och tillskott, ett förslag på åtgärder om vi ser en brist/ överskott.
Vi har biokemister som hjälper oss att tolka värdena om det är tveksamheter.

OBS detta är en prestations analys inte veterinärmedicnsk analys om sjukdom

Välkommen att prata blod/ foder/ prestation med oss

Tillgängligt i hela landet

vi kan även skräddarsy tillskott efter din hästs värden.

OBS 25 % rabatt om du beställer innan sista november.

+46 70-568 99 89 Ulrika

070- 248 34 79 Malin

End of November-Many shades of grej….

Men det är mindre än en månad till vintersolståndet, jippie.

Det laddas för advent på många håll och det är ju verkligen en härlig tid när man jobbar med barn .

Det har varit mindre nålande sista tiden så ”Skutten” kommer få rycka in mer än vanligt nu så här på sluttampen. Man behöver ju repetera innan man ska göra prov.

Hoppas att i December få tid och möjlighet att se den nya Avatarfilmen, verkligen något att se framemot.

Desideria verkar rätt nöjd med livet för dagen och hennes största passion just nu verkar vara mat och inte så mkt annat. Jag trivs bra i rollen som i huvudsak ”matmor”. Näring och allt där till har ju varit en stor del i mitt hästeri länge och det blir mer och mer framförallt nu också med prover och där man kan ställa in rätt tillskott. Man lär sig något nytt i princip hela tiden och det är ju fantastiskt, ibland slås man av tanken att tänk om jag hade vetat det här när jag hade den eller den hästen… men ingen idé att gråta över spilld mjölk utan man får istället vara glad över de kunskaper man fått genom att rota i de problem som olika hästar har haft, det är ju genom ens egen nyfikenhet och vilja att kunna lösa deras bekymmer som man faktiskt lärt sig en massa mer.

Fick ett boktips av mamma som jag börjat läsa för nöjes skull, annars är det ju mycket läsning både i jobbet och plugget men man kan behöva något för nöjes skull med ibland.

Gott och blandat.

Söndag igen och veckorna flyger verkligen fram, är väl i det stora hela inget jättestort Fan av julen men det känns välkommet i år. Det behövs lite julstämning mitt allt detta mörka, det blev ju lite lättsammare med snön som föll häromdagen, lite ljusare.

Examensarbetena är inlämnade , 3 fall med dokumentation där man fått grotta ner sig ordentligt, jag hade tre helt olika fall med olika raser och symptom.

Snubblade över en mycket intressant artikel igår om den kinesiska akupunkturen, att den är en outnyttjad resurs och skulle kunna vara ett fantastiskt bra komplement till den sjukvård som redan finns. Om man vill söka hjälp utanför det vårt sjukvårdssystem är det ju så att det handlar om privat vård och det känns som de verkligt behövande, en väldigt stor grupp har inte de ekonomiska resurserna till denna typ av vård , inte minst fattigpensionärer.

En sak som är så otroligt utvecklande är när olika perspektiv kommer samman, man kan diskutera och inte sällan inse att vi pratar om samma sak fast på olika sätt och att det finns så mkt att lära av varandra. Ett bra exempel på detta är alla de olika föreläsare vi haft på våran kurs i Västerås och sen mitt samarbete med Ulrika som är Osteopat, hovslagare och hästtandläkare, gissa om vi har mycket att tala om. Det är ju liksom inte heller varje dag man hittar någon som ligger på ungefär samma nördnivå.

Det känns ledsamt tycker jag den kinesiska akupunkturen har mångtusenåriga kliniska erfarenheter och det är väl om något en resurs värd att utnyttja men det görs inte, tänk om olika praktiker kunde komma samman , vilka resultat som kunde uppnås, tex i Kina finns sjukhus med både västerländskt och österländskt tänk.

Mer gränsöverskridande samarbete åt folket säger jag.

Stärka immunförsvaret

Ibland kommer saker helt enkelt bara i rätt tid och ibland får man bra tips i rätt tid, syncronicitet helt enkelt.

Har ju hunnit fundera en del över immunförsvar och nålar ju mig själv för att hjälpa men akupunktur är ju som sagt ännu bättre i hop med örter och i veckan när vi hade örtlära så fick jag informationen om det som jag liksom letat efter. En blandning för lungor , allergi , förbättra immunförsvar . Just nu när alla sorters förkylningar och influensor snurrar runt så känns det extra viktigt och jag tänkte faktiskt ta hem ett lager för jag är övertygad om att det är fler än jag som kan behöva en skjuts för immunförsvaret.

Är det någon mer som är intresserad av detta så hör gärna av er.

Fick ett spännande tips mot hosta igår, stoppa bomullstussar med lite olja(typ olivolja) i öronen på natten. Låter skumt men funkade kanonbra. Tack Ulrika för den. 🥰

Inspirerande örtmagi….

Har ju varit tyst ett ganska långt tag, man kan göra en sammanfattning, sjuk länge, bättre helt ok och sen började skiten om… tröttsamt men det är ju såna tider nu helt enkelt.

Var ju hemma vid förra månadens kurstillfälle och det börjar ju dra ihop sig mot slutet , galet faktiskt hur fort det har gått , hela 1,5 år. Det var skönt att komma ner och repetera inför slutproven och så hade vi en mkt inspirerande föreläsning om örter som är en mkt viktig del av TCM. Har alltid haft en dragning till örter och naturmedicin men trots detta är jag helt hopplös på att sköta växter, speciellt krukväxter, I kill them all….

Fick ett eget mkt hett tips för immunförsvar, lungor och för den delen allergi som ska vara rena dundret och den kommer nog behövas framledes så det ska jag beställa, hm just nu verkar det som många är i behov av nåt sånt, så mycket sjukdomar som snurrar runt.

Nä nu äre kväll….

They are all saints….

Några lediga dagar denna vecka och så mysigt med både nya och hästbekantskaper och gamla.

Några nya i både lite nya kulörer och storlekar.

Alla helgons dag har vi imorgon och imorrn är det total vilodag för mig. Ska åka till graven även om jag tycker att de man saknars närvaro upplevs mest i det vanliga livet. En grav är ändå bara en grav. Personen finns med oss på ett helt annat sätt alltid.

❤️

Comeback….

Jo till slut så lyckades jag besegra det eländiga luftvägsviruset , men det tog sin tid… jobbar ytterligare på att stärka lungor, hm ja det är ju lungornas årstid, Astragalus och Cordyceps, gammalt och beprövat och bra till mycket. Tre studiedagar denna vecka och två lediga, hm fast de lär nog innefatta lite studier de med.

Har ett jättebra boktips om man är intresserad av TCM och akupunktur och hälsa rent generellt.

💜

Det brinner i bröstet….

Såg Danny på tv med någon ny låt och jag kom att tänka på att det är en av hans låtar som jag verkligen gillar och det är den med det brinnande bröstet och som för övrigt verkligen är att slå huvudet på spiken just nu.

Började känna mig lite krasslig på tisdag och det blev värre, på onsdagmorgon mådde jag riktigt räv och sen har det bara fortsatt. I sin enfald så tror man ju det att en förkylning det vänder ju snabbt, jo tjena. Har hostat värre och värre, nätterna ska vi inte prata om , covidtesten har varit negativa , kommer ihåg en gång i tonåren då jag hade siktet inställt på Junior SM och min tränare från Stockholm var uppe och hade träning, jag kände mig inte direkt kry men träna det skulle jag och det gjorde jag , det gick ju bra men hostnätterns som följde var inge vidare och det blev besök hos farbror doktorn som konstaterade att jag hade dubbelsidig lunginflammation och sen frågade han lite fint

-Du har väl inte ansträngt dig något när du varit i det här tillståndet?

-Näe absolut inte😇. Skämmes på sig… men fattade nog inte riktigt inte att det var så illa.

Det florerade ju nåt skojigt på fejjan för ett tag sen om olika typer om människor på akuten, kommer en hästmänniska dit då är det bara att plocka in den direkt för har de väl kommit dit så är de i det närmaste döende, inget fejk.

Näe hästfolket klagar inte onödan direkt men ibland skulle det nog inte skada om vi var lite kinkigare, för vår egen skull.

Nu väntar jag jag bara på att de ska öppna på mottagningen så man får boka en tid. Läsa orkar jag inte men denna har i ljudformat fått hållit mig sällskap på småtimmarna de senaste nätterna + Smulan då såklart.

Examensarbete

Jag behöver nån fler pålle till examensarbetet i TCM akupunktur och det ska inte vara en häst jag behandlat förut, 3 behandlingar och du ska skriva ett utlåtande om behandlingen och lägga i ett kuvert och klistra igen, eller maila till vår lärare.

Skicka gärna ett mail till mig och beskriv .

malinblock79@gmail.com

Område: Sundsvall-Nordanstig